Oksels laseren bij Laserline: mijn ervaring

Begin dit jaar startte ik met een laserontharing van mijn oksels bij Laserline. Dit is een behandeling die ik al langer wou doen, want het ontharen van mijn oksels met een scheermesje was ik meer dan beu. In deze blogpost vertel ik alles over mijn ervaring met definitieve laserontharing van de oksels.

Wat is laserontharing

Laserontharing is een permanente haarverwijderingsmethode. Tijdens een laserbehandeling worden de haarzakjes vernietigd door middel van lichtpulsen. Met een toestel wordt er over de huid gegaan om haartjes weg te laseren. Door het laserlicht warmen de haarwortelcellen op tot wel 60° en vallen ze uit. Dankzij het koelsysteem van een professionele laserontharing apparaat zorgt men ervoor dat je geen schade hebt aan de huid.

Over Laserline

Omdat het (bijna) definitief verwijderen van haartjes een ingrijpende gebeurtenis is, wou ik niet bij eender welk instituut langsgaan. Ik ben uiteindelijk bij Liselot terechtgekomen van Laserline. Zij is vooral actief in Oost- en West-Vlaanderen en binnenkort ook in Antwerpen. Zij werkt met een LightSheer Desire voor de laserbehandelingen, een veilig toestel. Enorm belangrijk als je zo’n behandeling laat doen.

Contacteer haar zeker voor een gratis proefsessie twv €25 om kennis te maken met haar en haar toestel.

Voorbereiding behandeling laserontharing

Enkele dagen voor de laserbehandeling stop ik met scheren van mijn oksels. De dag zelf breng ik geen deodorant aan. Qua kleding is het belangrijk dat ze makkelijk aan de zone die je wenst te behandelen aankan. Ik droeg daarom vaak een topje.

Laserbehandeling

De eerste behandeling bij Laserline vond plaats bij Apotheek Van Laethem in Ronse. Ik wist niet goed wat te verwachten, maar Liselot stelde mij enorm gerust en nam alle stappen met mij door voor ze begon aan de behandeling. Eerst bracht ze een gel aan en nadien ging ze aan de slag met het toestel zelf. De eerste behandeling ervaarde ik als licht pijnlijk. Op een schaal van 1 tot 10, zou ik het een 5 gegeven hebben qua pijn. Echter duurt een behandeling van de oksels niet lang. Op een kwartiertje sta je terug buiten. Het is dus even op de tanden bijten, maar het is ook snel gedaan. Na een eerste lasersessie ben je voor 20% haarvrij.

In totaal had ik 6 sessies met telkens 6 weken tussen nodig om mijn oksels haarvrij te maken. Ik ging de volgende keren langs in het salon in Wevelgem. De behandelingen die volgden waren veel aangenamer dan de eerste behandeling die ik toch als wat pijnlijk beschouwde. Ik wist wat ik kon verwachten waardoor het aangenamer was.

Naverzorging van de oksels

Na de behandeling kunnen de oksels wat roodheden vertonen. Ik bracht daarom in de avond flamigel aan om ze te verkoelen.

Het resultaat

Na 6 sessies en dus na 36 weken ben ik verlost van vervelende haartjes. Mijn oksels zien er uit als babyoksels. Als ik achteraf terugkijk op de behandeling, vond ik het meer dan de moeite waard om door dit proces te gaan. Het zou kunnen dat ik volgend jaar nog eens moet langsgaan om de laatste fijne haartjes weg te laten laseren, maar in principe ben ik nu levenslang haarvrij.

Liefs, Ellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *