NYX matte finish setting spray

NYX matte finish setting spray: de laatste stap in je make-up routine die ervoor zorgt dat je make-up een hele dag blijft zitten.

NYX matte finish setting spray

Wat is een setting spray? 

Heel simpel: een setting spray zorgt ervoor dat je make-up langer blijft zitten en dat het er minder poederachtig uitziet.

NYX matte finish setting spray

Naast dat NYX ervoor zorgt dat mijn make-up langer blijft zitten doorheen de dag, geeft deze ook een mat resultaat. Ik ben iemand die een ontzettend glimmende neus en voorhoofd heeft (vette t-zone). Mat blijven doorheen de dag is een hele opgave voor mij. Ook verschuift de make-up op mijn neus wat ontzettend vervelend is. Een setting spray met een mat effect is geen overbodige luxe.

NYX matte finish setting spray

Hoe gebruik je een setting spray?

Een setting spray is heel makkelijk te gebruiken. Na het aanbrengen van je make-up spray je met dit soort water enkele keren over je gezicht. Het flesje hou je 30 centimeter van je gezicht. Ik breng de spray altijd aan voordat ik mascara aanbreng. Wanneer ik die meteen na het aanbrengen van mijn mascara op mijn gezicht spuit, loopt mijn mascara soms uit en dat is niet de bedoeling. Na het aanbrengen, laat je het drogen.

Lees hier mijn andere NYX reviews.

NYX matte finish setting spray

Het resultaat

Nadat ik de spray aanbreng, ziet mijn make-up er minder poederachtig uit en ziet het er natuurlijker uit. Dit vind ik alvast een positief resultaat. Blijft mijn gezicht de hele dag mat? Nee dat niet. Wel merk ik dat het minder snel glimt dan zonder setting spray. Blijft mijn make-up langer zitten? Rond mijn neus verdwijnt mijn foundation gedurende de dag, maar wat wel beter zichtbaar blijft, is mijn bronzer, blush en highlighter. Voorheen zag je na een paar uur deze poeders niet meer, nu zijn ze wel nog zichtbaar. Voor iets meer dan 8 euro heb je een fijne setting spray. Ik ben er erg over te spreken!

NYX matte finish setting spray kost €8,35 en is te koop in de NYX winkels en online verkrijgbaar bij Douglas

Liefs, Ellen

9 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *