NARS Velvet Matt Skin Tint (vs Sheer Glow Foundation)

Nars Velvet Matt Skin Tint: de matte variant van Nars Sheer Glow Foundation.

NARS Velvet Matt Skin Tint

Mijn liefde voor Nars is begonnen met de Sheer Glow Foundation. Deze foundation heb ik twee jaar non-stop gedragen en zorgde voor een mooie, natuurlijke glow. Roodheden en oneffenheden werden gecamoufleerd en de foundation zag je nauwelijks zitten op mijn huid. Ik was er jaren dol op, maar de laatste tijd merkte ik dat mijn huid vetter was geworden, waardoor mijn huid sneller glom en de foundation geen perfecte match meer was. Daarom zocht en vond ik een Nars Velvet Matt Skin Tint: de matte variant van Nars Sheer Glow Foundation.

Nars Velvet Matt Skin

NARS Velvet Matt Skin Tint

Over Velvet Matt Skin Tint

De foundation is bedoeld voor mensen met een normale, gemengde of vette huid die op zoek zijn naar een medium dekking en heeft een semi matte finish. Bovendien is de foundation olie vrij en zit er SPF 30 in.

In totaal zijn er 12 kleuren verkrijgbaar. Na wat opzoekwerk, kwam ik erachter dat Terre-Neuve Light 0 het beste bij mijn huidskleur past. Deze kleur komt namelijk het beste overeen met mijn Sheer Glow foundation in Mont Blanc. Terre-Neuve heeft een roze ondertoon en is écht heel licht van kleur.

NARS Velvet Matt Skin Tint

Verpakking

Nars Velvet Matt Skin Tint komt (in tegenstelling tot Sheer Glow) in een mat zwarte tube verpakking. Een tube verpakking vind ik erg handig. Je kan namelijk perfect doseren hoeveel foundation je wil gebruiken. Het enige nadeel is dat de verpakking heel snel vuil wordt. Je ziet het al op onderstaande foto, maar de verpakking ziet er niet meer uit.

NARS Velvet Matt Skin Tint

Substantie + swatches

De foundation is niet vloeibaar en heeft eerder een dikke substantie. De dekking is medium zoals Nars aangeeft. Verder heeft foundation een matte finish, maar ziet het er mooi uit op de huid. Het is een foundation die niet ligt op de huid en die je goed kan opbouwen.

NARS Velvet Matt Skin Tint 9

NARS Velvet Matt Skin Tint

NARS Velvet Matt Skin Tint

Applicatie

Omdat de foundation een dikkere structuur heeft dan de Sheer Glow Foundation (dit is een vloeibare foundation) verkies ik om de foundation aan te brengen met een beautyblender of met mijn vingers. Met een buffer kwast duurt het namelijk langer om de foundation mooi in de huid te werken.

De reden waarom ik een matte foundation zocht, is omdat het gebied rond mijn neus echt zo snel glom. Ik was constant met poeder aan het matteren en dat is niet de bedoeling. De matte foundation van Nars zorgt voor een langer mat effect, maar ziet er toch nog natuurlijk uit. Ik ben fan!

nars foundation

nars foundation

Velvet Matt Skin Tint vs Sheer Glow

NARS Velvet Matt Skin Tint

Nars Velvet Matt Skin Tint in Terre-Neuve en Nars Sheer Glow in Mont Blanc zijn bijna net dezelfde identieke kleuren. Toch vind ik Velvet Matt Skin Tint net wat rozer van ondertoon. Ook qua substantie is er veel verschil. Sheer Glow is namelijk veel vloeibaarder. Verder is Sheer Glow qua prijs een vijftal euro’s duurder dan Velvet Matt Skin Tint. Waar Sheer Glow zorgt voor een natuurlijke glow, zorgt Velvet Matt Skin Tint voor een mat, maar ook weer niet te mat effect.

De gelijkenissen zijn dan weer het natuurlijke resultaat. Je ziet bijna niet dat je foundation draagt, omdat de foundations echt mooi aanbrengen en je ze niet ziet zitten op de huid. Dit effect heb ik bij nog geen enkele andere foundation gehad. Dit is dan ook de reden waarom ik zo’n fan ben van de Nars foundation. Ook blijft de foundation lang zitten.

Hieronder kan je het verschil in kleur en substantie goed zien.

NARS Velvet Matt Skin Tint

NARS Velvet Matt Skin Tint

NARS Velvet Matt Skin Tint

Conclusie

Nars stelt mij niet teleur met haar foundations. Als je een drogere huid hebt, is de Sheer Glow echt iets voor jou. Wanneer je een iets vettere T-zone hebt en een normale tot vette huid, dan is Velvet Matt Skin Tint iets voor jou. Sinds ik de Velvet Matt Skin Tint in huis heb (sinds februari), heb ik bijna geen andere foundation meer gebruikt en dat zegt genoeg toch.

Nars kan je bestellen op Lookfantastic (gratis verzending) en Velvet Matte Tint kost €39,00 en Sheer Glow €43,00.

Liefs, Ellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *