Meest gestelde vragen over bloggen en YouTube

Eindelijk een antwoord op de vaakst gestelde vragen over bloggen en YouTube!

Meest gestelde vragen over bloggen en YouTube

Hoe ben je gestart met je blog en YouTube?

Ik volgde al een hele tijdje de video’s van Diana van D is for Dazzle en ze vermeldde in een video dat ze een blog had. Via deze weg leerde ik voor het eerst blogs kennen en las ik dagelijks de nieuwe blogposts van Vera Camilla, Diana, Beautylab en later Beautygloss. Ik vond dit zo leuk om te doen en zag hoeveel plezier zij hieruit haalden.

Zo’n 5 jaar geleden had ik niet echt hobby’s en verveelde ik mij tijdens de krokusvakantie. Ik besloot om een blog op te zetten omdat het mij tof leek om te doen. Eerst blogde ik met mijn zus, maar na een week vond zij het niet meer leuk en besloot ik alleen verder te gaan. Ik maakte een blog aan via blogpost en blogde anoniem. Ik begon het steeds leuker en leuker te vinden en probeerde mijzelf te verbeteren. Na een tijdje begon ik ook foto’s van mijzelf te plaatsen en in 2015 maakte ik mijn eerste video! Heel onwennig vond ik dat om te doen. Nu zijn we een vijftal jaar verder en kan ik niet meer zonder bloggen en YouTube!

Welke camera gebruik je om foto’s te maken / te filmen?

Ik heb twee camera’s die ik gebruik voor mijn blog en YouTube: Canon EOS 700D en Canon G7X. Ik ben een echte Canon fan!

Voor mijn blog gebruik ik vooral mijn spiegelreflexcamera om foto’s te maken. Deze camera maakt echt de mooiste foto’s vind ik.

Voor mijn video’s neem ik de Canon G7X er bij. Deze is klein, compact en heeft een schermpje zodat je jezelf kan zien tijdens het filmen. Vroeger filmde ik vaak met mijn spiegelreflex, maar mijn kleine camera is even goed van kwaliteit en is net wat makkelijker om op te zetten.

Hoe heb je je website gemaakt?

Ik zit voor mijn webhosting bij Antagonist en mijn site draait met WordPress. Dit is wat veel bloggers gebruiken en maakt het heel makkelijk om te doen. Mijn lay-out heb ik gekocht op Etsy.

Hoeveel volgers wil je behalen in 2018?

Ik ben erg tevreden met mijn volgers die ik nu al heb, maar het zou leuk zijn om te blijven groeien. Ik hoop jullie nog meer te inspireren en mijn beauty tips met jullie te kunnen delen. Het zou leuk zijn om in 2018 10k op Instagram te halen en 5000 op YouTube! Je mag mij altijd volgen op Instagram en abonneren op mijn kanaal!

Nooit meer video’s opnemen of nooit meer bloggen?

Heel moeilijke vraag! Ik zou het oprecht niet weten. Bloggen is helemaal anders dan YouTube, maar ik haal uit beide veel voldoening.

Wat doe je het liefst als je niet bezig bent met je blog en/of YouTube?

Ik hou van films en series kijken! Vaak zet ik een aflevering op en ondertussen ben ik een blogpost aan het schrijven haha!

Hoe krijg je je feed gelijk op Instagram?

Ik gebruik steeds dezelfde filter! Onlangs ben ik van thema veranderd en mijn foto’s bewerk ik altijd met de app VSCO. Dit is gratis en het is een heel fijne manier om foto’s te bewerken en een filter toe te voegen. Als mijn foto’s bewerkt zijn, ga ik naar de app Unum waar ik de bewerkte foto toevoeg. Op Unum krijg je je Instagram foto’s te zien en kan je deze rangschikken. Ik speel eventjes met de foto’s tot ik de gewenste compositie krijg en daarna plaats ik ze op Instagram!

Waar haal je inspiratie voor je posts?

Voor foto’s haal ik heel veel inspiratie op Pinterest en Instagram. Ik vind het heerlijk om door anderen hun profiel te scrollen en inspiratie op te doen voor nieuwe foto’s. Voor blogposts krijg ik veel ideetjes door vragen die ik krijg van jullie en daar ga ik mee aan de slag.

Heb jij nog vragen voor mij? Ik beantwoord ze graag :).

Liefs, Ellen

4 reacties

  1. Leuk om te lezen. Ik herinner met de tijd dat Diana blogde inderdaad nog goed. Vond haar toen al geweldig. Nu nog steeds overigens. Veel leuker en oprechter dan de vloggers waar de jeugd van vandaag de dag naar kijkt. Denk aan een Monica Geuze etc. Wat betreft die doelen voor aankomend jaar: het zou mooi zijn als je ze weet te behalen 🙂 Maar ik denk dat je ook nu al heel erg trots mag zijn op wat je bereikt hebt. Ik moet er nog maar zien te komen haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *