MAC Studio Face And Body Foundation

Heb jij ook zo’n moeite om een geschikte foundation te vinden en wil je best wat meer uitgeven aan een foundation? Dan kan je ik aanraden om eens een bezoekje te brengen aan een MAC winkel. De verkoopster vroeg wat voor’n huidtype ik had en of ik een lichte of dekkende foundation wou. Ik heb een droge huid en ik wou een lichte dekking. De verkoopster kwam aanzetten met de MAC Studio Face And Body Foundation in de kleur C1 (lichtste kleur) en deze heb ik ondertussen uitgebreid getest.

De foundation van MAC is op waterbasis. Het geeft een langhoudende en natuurlijke dekking voor het gezicht/lichaam en is geschikt voor ieder huidtype. Ik heb een zeer lichte huid en de lichtste kleur C1 was gelukkig licht genoeg. Er zijn in totaal 13 kleuren verkrijgbaar. De foundation heeft een gelige ondertoon, maar is niet te gelig voor mijn huidkleur (wat een beschrijving, haha!). Er bestaat een flesje van 50ml en eentje van 120ml. Ik kocht de 50ml omdat ik niet 100% zeker was dat deze foundation mij zou bevallen.

 

De foundation is (zoals je misschien op de foto kan zien) zeer vloeibaar en dun. Ik breng eerst wat foundation op mijn hand aan en ga dan aan de slag met mijn Real Techniques buffer kwast. Je merkt meteen dat de foundation heel gemakkelijk uitsmeert en geen strepen achterlaat. Het resultaat ziet er natuurlijk uit. Mijn huid is redelijk rustig op dit moment, dus de lichte dekking van deze foundation vind ik super. Eventuele roodheden of puistjes camoufleer ik met wat concealer. Nadien poeder ik af met een wit matterend poeder van Essence, aangezien ik de foundation net iets te glimmend vind. Bij mij blijft de foundation een hele schooldag perfect zitten. Het resultaat van deze foundation kan je zien in onderstaand filmpje. De Face And Body Foundation heeft één nadeel: hij is niet zuinig. De hoeveelheid foundation op mijn hand is goed voor één wang. Jammer.


Wauw, ik ben echt verrast door de Face And Body Foundation van MAC! De kleur is licht genoeg voor mijn bleke huid, geeft een mooie natuurlijk dekking, smeert makkelijk uit en blijft een hele schooldag perfect zitten. Alles wat ik verlang naar een foundation! Jammer dat de foundation niet zuinig is, maar goed dat neem ik er graag bij. Wanneer dit flesje op is, koop ik de grotere (en duurdere variant). Deze foundation heb ik elke dag gedragen sinds ik dit kocht en ben er super tevreden over!

MAC Studio Face And Body Foundation is verkrijgbaar in een flesje van 50ml (29 euro) en 120ml (38 euro). 

Liefs, Ellen

 

13 reacties

  1. Vraag me af waarom het "face AND BODY" foundation heet, haha. Leuke post!
    De Lumi Magique touche de lumière gebruik ik onder mijn ogen om wat op te lichten. Het is wel geen dekkende concealer, dus best om eerst een dekkende concealer te gebruiken als je dat nodig hebt. Ik gebruik hem in een driehoeksvorm onder mijn ogen, ook net onder mijn wenkbrauw en soms wat op mijn neusbeentje, als highlighter. Momenteel gebruik ik de Yves Saint-Laurent Touche Eclat, maar da's gewoon een duurdere versie, komt op hetzelfde neer. 😉 Zeker de moeite om wel eens uit te proberen, die Lumi Magique die je gekocht hebt 😉

    Groetjes, Charline | Charline Has a Blog

  2. Ik was heel erg benieuwd geworden naar deze foundation. Ik vind hem erg mooi! Een beetje jammer dat hij niet zo zuinig in gebruik is. Voor die prijs mocht dat wel vind ik 🙂 x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *