Lancôme review: primer, poeder, setting spray en lipsticks

Ik word ontzettend blij van nieuwe make-up testen. Zeker als dat van Lancôme is. In deze blogpost review ik verschillende basis producten van Lancôme. Zo bespreek ik twee primers, een gezichtspoeder, lipsticks en setting spray.

Lancôme review

Laat ik het even hebben over de verpakkingen. De producten zijn voorzien van mat zwart en wit en Lancôme staat er in het goud opgeschreven. Het ziet en voelt ontzettend luxueus!

Lancôme review

Lancôme review

Lancôme primers

Lancôme review

In deze review bespreek ik twee primers. De linkse primer is een stick en de rechtste is een vloeibare primer.

Lancôme blur & go stick primer

Lancôme review

Lancôme review

Laat ik eerst beginnen met de stick primer. Dit is een product dat ik nog nooit getest heb dus ik was heel benieuwd naar de werking. De blur & go stick camoufleert huidproblemen en verbergt poriën en rimpels. Verder zorgt het er ook voor dat make-up langer blijft zitten en geeft het een mat effect.

Ik heb de primer zelf drie weken in gebruik en ik gebruik niets anders meer. Ik zeg dit niet snel over een product, maar dit is echt een top product! Voorheen verdween mijn make-up na een aantal uur of het zag er minder mooi uit, maar met deze primer blijft zelfs mijn blush zitten! Ook geeft het meteen een mat effect en moet ik doorheen de dag niet meer bijpoederen. Ik was voorheen altijd in de weer met bijpoederen en dat is niet meer nodig sinds ik dit gebruik. Voor vette huidjes is dit echt een oplossing! Je kan op de swatch hierboven ook het mat effect zien. Deze primer in combinatie met het poeder is echt een top combinatie!

In het begin was het even aanpassen om een stick primer aan te brengen, maar je brengt een beetje aan op de neus en wangen en wrijf het dan open met je vingers. Zo ben je zeker dat je geen super dikke laag aanbrengt.

Lancôme Blur & Go stick kan je hier bestellen bij De Bijenkorf (gratis verzending & retour :)) en kost €44,50.

Lancôme prep & matte refreshing mattifying make-up primer

Lancôme review

Lancôme review

Lancôme review

Waar ik zo enthousiast ben over de stick primer, vind ik de werking van Lancôme prep & matte refreshing mattifying make-up primer gewoontjes. Ik had hoge verwachtingen maar deze werden niet ingelost. Het is een oké primer maar het doet niets spectaculair.

Lancôme prep & matte refreshing mattifying make-up primer kan je hier bestellen bij De Bijenkorf en kost €36,50. 

Lancôme long time no shine loose setting powder 

Lancôme review

Lancôme review

Lancôme review

Foundation en concealer zonder poeder

Lancôme review

Foundation en concealer met poeder

Lancôme review

Na het primen, foundation en concealer is het tijd om alles te setten met een poeder. Zo blijft alles op zijn plaats en wordt het glimmen tegen gegaan. Vroeger hield ik van compacte poeders maar dit is het laatste halfjaar veranderd naar losse poeders. Compacte poeders neem ik nu mee onderweg.

Het poeder geeft meteen een mat resultaat. Je kan het effect hierboven bekijken. Het houdt alles mooi op zijn plek gedurende de dag. In het begin was ik wat sceptisch over het product omdat 55 euro voor een pot poeder prijzig is. Maar door het langer te gebruiken, merk ik waarom het anders is dan een goedkoper poeder. Hiermee wil ik niet zeggen dat een goedkoper poeder niet werkt, maar het is wel een andere ervaring. Het Lancôme poeder trekt niet in de lijntjes onder mijn ogen en geeft net dat extraatje aan mijn huid. Een fijne manier om alles te matteren en te setten.

Lancôme long time no shine loose powder €55. Kan je ook weer bestellen bij De Bijenkorf.

Lancôme fix it forget it 

Lancôme review

Make-up zonder setting spray

Lancôme review

Lancôme review

Make-up met setting spray (ik had het nog niet laten drogen want je ziet de druppeltjes nog)

Lancôme review

Laatste stap in mijn make-up routine is een setting spray. Dit is een stap die ik regelmatig vergeet. Ik vind het fijn als een setting spray een soort van neveleffect heeft zodat het mooi verspreidt over mijn huid. Dit heeft deze van Lancôme gelukkig. Wel moet je er rekening mee houden dat je het ver genoeg houdt van je gezicht anders krijg je druppeltjes op je huid (zie foto hierboven). Gelukkig trekt dit snel weg. Het is een fijne setting spray en ik merk dat mijn make-up nog wat langer blijft zitten dan normaal.

Lancôme fix it forget it make-up setting spray kost €40,50 en kan je bestellen bij De Bijenkorf.

Lancome l’absolut rouge drama matte lipstick 

Lancôme review

Lancôme review

517 Saphir – 507 Dram’atic – 505 Adoration

Lancôme review

517 Saphir

Lancome l'absolut rouge drama matte lipstick 

507 Dram’atic (lichtjes aangebracht)

Lancome l'absolut rouge drama matte lipstick 

505 Adoration

Lancome l'absolut rouge drama matte lipstick 

Lancome l’absolut rouge drama matte lipstick is absoluut mat en daardoor heeft het een wat drogere textuur. Niet erg want dan blijft de kleur langer zitten. De lipsticks zijn goed gepigmenteerd maar bij het aanbrengen was het lastig om de blauwe kleur gelijkmatig over de lippen te verdelen. Met de andere kleuren was dit geen probleem. Ik heb gekozen om maar een beetje product te gebruiken en dit te verdelen met mijn vinger zodat de kleur zachter overkomt. Dit is hoe ik mijn lippen graag voorzie van kleur! Wat is jouw favoriete kleur lipstick? Ik ga meer naar de roze variant!

Lancome l’absolut rouge drama matte lipstick kost €35 en is verkrijgbaar bij De Bijenkorf.

Mijn algemene mening over de make-up van Lancôme

Na het testen van zo veel make-up van Lancôme ben ik aan het einde van de blogpost gekomen. Lancôme heeft wat mij betreft echt ontzettend goede producten. Over het ene product ben ik laaiend enthousiast terwijl het andere product wel oké is maar er niet uitspringt. Dit is natuurlijk een persoonlijke mening!

Als er één product is dat je moet hebben dan is het toch wel de blur& go stick primer!

Lancôme is verkrijgbaar bij ICI Paris XL, De Bijenkorf,…

Wat vind jij van deze producten?

Liefs, Ellen

Dit product ontving ik ter review, dit heeft echter geen invloed op mijn mening. Ik hecht veel waarde aan eerlijke reviews, lees mijn disclaimer.

Eén reactie

  1. Die Blur & Stick primer klinkt heel positief. Ik vind hem wat prijzig en helaas testen ze nog op dieren, anders had ik nú al in de winkel gestaan om hem te kopen! De rest klinkt ook goed, een goede fixing spray zoek ik ook nog. Mooie lipsticks ook, alleen snap ik de kleur blauw nooit, haha! Ik vind Adoration zelf heel erg mooi 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *