Follow:
Beauty

Kwasten wassen met babyshampoo

Kwasten wassen met babyshampoo

Mijn kwasten reinig ik ongeveer één keer per week en tussendoor maak ik ze schoon met een brush cleanser van HEMA. Normaal gebruik ik een speciale zeep van Barbara Hofmann om kwasten schoon te maken, maar deze is niet overal verkrijgbaar en is vrij duur. Daarom toon ik jullie een fijn alternatief, namelijk babyshampoo!

Kwasten wassen met babyshampoo

Om mijn kwasten schoon te maken, gebruik ik babyshampoo en geen gewone shampoo. Babyshampoo is namelijk veel zachter en dus liever voor je kwasten. Verder is babyshampoo gewoon in elke supermarkt verkrijgbaar en is het goedkoop! Beter kan niet! Ik gebruik Zwitsal, een echte klassieker onder de babyshampoos!

Kwasten wassen met babyshampoo

Kwasten wassen met babyshampoo

Tijd om aan de slag te gaan! Ik begin met het nat maken van de haartjes van de kwast. Daarna neem ik één pompje van de babyshampoo op mijn hand en maak ik met mijn kwast ronddraaiende bewegingen. Nadat de haartjes de shampoo hebben opgenomen, was ik mijn kwast uit onder het water. Wanneer er na het wassen nog steeds vuil uit mijn kwast komt, herhaal ik dit proces. Vooral bij foundation kwasten moet ik dit proces twee à drie keer herhalen. In deze kwasten zit dan ook het meeste vuil.

Kwasten wassen met babyshampoo

Nadat ik mijn kwasten heb voorzien van een wasbeurt, knijp ik het overtollige water uit mijn kwast en breng ik de haartjes in model. Nadien laat ik ze liggend drogen op een handdoek. Laat vooral nooit je kwasten rechtopstaand drogen, dit is namelijk heel slecht voor de haartjes en zo kunnen ze sneller loskomen!

Meestal was ik mijn kwasten in de avond en laat ik ze een hele nacht drogen. ’s Ochtends kan ik dan propere kwasten gebruiken! Ik vind het echt zalig om met propere gezichtskwasten aan de slag te gaan!

Ik heb heel benieuwd hoe jij je kwasten reinigt en met welke producten je dit doet! Laat mij dit zeker weten in de reacties! 

Liefs, Ellen

Share on
Leave a comment

Dit vind je misschien ook leuk

10 Comments

 • Reply Linda

  Ik gebruik op het moment de shampoo van Clairol met de rozen geur. Zalig! Een dag of twee na het schoonmaken ruik ik de geur nog! Wanneer deze fles op is wilde ik ook een baby shampoo kopen. Deze is inderdaad milder. Leuk artikel. -x-

  24 mei 2016 at 8:45 am
 • Reply Mariska

  Super handig, ga ik ook eens proberen! Ik heb een speciaal droogrekje voor m’n kwasten en net brush guards besteld om ze in vorm te houden.

  24 mei 2016 at 9:58 am
 • Reply Kim

  Wat een goede tip! Dit ga ik ook eens proberen 🙂 Ik moet zeggen dat ik (helaas) nogal lui ben met het wassen van kwasten! Het gebeurt in ieder geval niet elke week, haha.

  24 mei 2016 at 12:07 pm
 • Reply Kim

  Wat een goede tip! Dit ga ik ook eens proberen 🙂 Ik moet zeggen dat ik (helaas) nogal lui ben met het wassen van kwasten! Het gebeurt in ieder geval niet elke week, haha.

  24 mei 2016 at 12:07 pm
 • Reply Kiss & Make-up

  Ik gebruik altijd babyshampoo, werkt prima.

  24 mei 2016 at 12:16 pm
 • Reply Rachel Kromdijk

  Ziet er goed uit ik gebruik nog zo’n brush egg van ebay voor 1 euro!

  24 mei 2016 at 2:32 pm
 • Reply Valerie

  Ik was m’n kwasten eigenlijk helemaal niet zo vaak (bijna nooit), dus misschien wel handig om eens te gaan doen haha! Maar dit is wel een handige tip 🙂

  24 mei 2016 at 6:07 pm
 • Reply Saraya

  Ik gebruik ook altijd baby shampoo voor mijn kwasten, al was ik ze wel niet iedere week want ik vind hef echt een rotklusje om te doen 🙂
  X

  25 mei 2016 at 12:06 am
 • Reply beautifulday4makeup

  Een goed om deze te gebruiken voor je kwasten. Ik gebruik er momenteel een babyshampoo en conditioner van het kruidvat voor

  26 mei 2016 at 10:50 am
 • Reply Favourites from my Bloglovin collections #2 | Part 2 | It's a knot

  […] te doen. Het kan echter heel gemakkelijk en je hebt er geen speciale producten voor nodig, enkel babyshampoo naar het schijnt. Moet getest […]

  8 juli 2016 at 10:03 am
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.