Is de beautyblender zijn geld echt waard?

is de beautyblender zijn geld echt waard?

Prijs beautyblender: €19,49. Voor een spons in de vorm van een druppel betaal je dus bijna 20 euro. Ontzettend duur. Lange tijd wou ik hier niet zo veel geld aan spenderen en zocht ik alternatieven. Zo kwam ik uit bij de spons van Real Techniques en hier was ik super tevreden over. Ik gebruikte zelf mijn kwasten niet meer. Omdat ik zo verliefd werd op een dupe van de beautyblender, besloot ik de echte variant eens te testen. Met pijn in mijn hart legde ik 20 euro neer voor een spons. Hierbij mijn oordeel over de beautyblender.

Is de beautyblender zijn geld echt waard?

Hoe gebruik je het?

De bedoeling van de beautyblender is dat je het onder een lopende kraan houdt en enkele keer in de spons knijpt zodat de spons het water opneemt. De beautyblender zal in volume toenemen en dan kan je de lopende kraan sluiten en knijp je het overtollige water uit de spons. Nadien is het klaar voor gebruik en zou je je make-up zo kunnen aanbrengen dat je het nauwelijks ziet.

is de beautyblender zijn geld echt waard?

is de beautyblender zijn geld echt waard?

is de beautyblender zijn geld echt waard?

is de beautyblender zijn geld echt waard?

Mijn ervaring met de beautyblender

Ik had niet verwacht dat de beautyblender zo in volume zou toenemen! Het past zelfs niet meer in de originele verpakking. Ook is de beautyblender super bouncy (nog net een tikkeltje meer dan de spons van Real Techniques). Om mijn foundation aan te brengen, bracht ik eerst wat stippeltjes foundation aan over mijn gezicht en nadien ging ik aan de slag met de bolle kant van de beautyblender. Het resultaat was heel natuurlijk en de foundation zag je bijna niet zitten. Uiteraard neemt de beautyblender wel wat product op, maar veel minder dan andere sponzen die ik al heb getest. Wel gaat het aanbrengen van foundation minder snel dan met een kwast.

Nadat mijn foundation erop zat, bracht ik concealer aan in een grote driehoek onder mijn ogen. Met een kwast gaat het blenden niet altijd even gemakkelijk. Nu gebruik ik de puntige kant van de beautyblender om de concealer te blenden en dit gaat super makkelijk! De concealer is binnen geen tijd mooi geblend en het ziet er zo veel natuurlijker uit dan met een kwast! Ik ben fan!

Hoe ik de beautyblender nu gebruik

Op dagelijkse basis breng ik mijn foundation liever aan met een kwast. Het gaat veel sneller, maar nadien ga ik er over met een beautyblender om zo toch het geairbrusht effect te krijgen. Concealer breng ik wél met de beautyblender aan want dit is echt een life changer! Doordat ik dus op dagelijkse basis de beautyblender gebruik, moet ik de spons ook schoonmaken. Een vervelend klusje want je krijgt de foundation er nooit helemaal uit. Wekelijks maak ik de spons schoon met wat babyshampoo.

Vind ik de beautyblender zijn geld nu waard?

Ja en nee. Ik zie duidelijk verschil met andere sponzen, maar het blijft veel geld. Voor een goede kwast betaal je al snel 20 euro en deze gaat jaren mee. Voor de beautyblender betaal je 20 euro en deze gaat hoogstens een jaar mee om hygiënische redenen. Het resultaat is ontzettend mooi dat wel, maar het blijft veel geld.

Beautyblender kan je o.a. bestellen bij bol.com voor €19,65.

Heb jij een beautyblender?

Liefs, Ellen

Dit artikel bevat affiliate links.

10 reacties

  1. Ik heb zelf ook de dupe van Real Techniques al jaren en die bevalt me heel goed. Zelf twijfel ik toch ook wel of ik deze misschien een keer moet gaan proberen… maar inderdaad: de prijs houd me nog altijd tegen.

  2. Ik heb er ook een en ben wel fan maar gebruik hem niet iedere keer omdat het inderdaad wat meer tijd kost! 🙂 Ik moet wel zeggen dat de blender cleanser van Primark een goeie reiniger is voor al je make-up sponzen. Ik kreeg ze nooit zo proper als met dat spul! 😉

  3. Ik heb er ook eentje … maar inderdaad, over de prijs valt te twisten. Ik kocht ‘schoonmaakproduct’ voor kwasten in de HEMA en je ziet de foundation er zo uitlopen. Maar door het wat hardere knijpen, heb ik al wel scheurtjes in mijn beautyblender 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *