In 5 minuten mooie nagels met plaknagels

Makkelijk en in 5 minuten mooi nagels zonder ze te beschadigen, dat is toch wat elke vrouw wil! Het antwoord hierop is plaknagels van ImPress. Op deze manier heb je in no time mooie nagels die lang blijven zitten!

In 5 minuten mooie nagels met plaknagels

ImPress One-Step Gel Bells And Whistles

ImPress heeft verschillende setjes plaknagels/kunstnagels in haar assortiment: van French manicure tot mooie rode kunstnagels. Ik ontving Bells And Whistles: mat donkerblauwe en gouden glitter plaknagels. In één set zitten 30 nagels met allemaal verschillende maten. Op deze manier zit er voor elke nagelgrootte het perfecte formaat in. Verder zit er nog een bokkenpootje, mini vijl en prep pad in om de manicure te kunnen voltooien.

In 5 minuten mooie nagels met plaknagels

Hoe breng je plaknagels / kunstnagels aan?

In het setje zit een handige handleiding met hoe je juist plaknagels moet aanbrengen. Ik heb ook nog enkele tips om de nagels langer te laten zitten.

 1. Zoek het formaat van nepnagels dat bij elke vinger past. Dit neemt het meeste tijd in beslag. De nagel mag niet te groot, maar ook niet te klein zijn. Ik legde alle nagels mooi op rijtje zodat het oplakken vlot verloopt.
 2. Daarna is het tijd om je handen te wassen en de nagels voor te bereiden. Ik duw mijn nagelriemen achteruit met het bokkenpootje.
 3. Een heel belangrijke stap die ervoor zorgt dat je nagels heel goed blijven zitten: het prep padje. Ga heel grondig met dit doekje over elke nagel.
 4. Nu is het tijd om de nagels te plakken! Het enige wat je hoeft te doen is het plastiekje op de achterkant van de plaknagel te verwijderen en op je nagel te plaatsen. Geen gedoe met nagellijm! Ik begon met de pink en ging zo door naar mijn wijsvinger bij beide handen. De duimen deed ik pas op het laatste.
 5. Druk de nagel zachtjes in het midden aan en nadien pas de buitenkant. Duw niet te hard!

Het eerste halfuur na het aanbrengen, was je best je handen niet en druk je de nagels nog even goed aan.

In 5 minuten mooie nagels met plaknagels

In 5 minuten mooie nagels met plaknagels

In 5 minuten mooie nagels met plaknagels

Het resultaat 

Ik ben zo blij met het resultaat! Het lijkt alsof ik uren werk heb gehad aan mijn nagels, maar in werkelijkheid duurde het maar 5 minuten. Plaknagels zouden minstens een week blijven zitten. Na drie dagen verloor ik mijn glitter nagel doordat ik heel lomp tegen een tafel botste. Dit was trouwens de eerste nagel die ik erop drukte en ik had al het gevoel dat die iets losser zat dan de anderen. Gelukkig zitten er meerdere nagels in het pakketje, dus kon ik een nieuwe nagel plakken. De andere nagels bleven een hele week zitten. Ik bracht ze aan op vrijdag en een week erna op zaterdag heb ik ze eraf geprutst omdat ik de nagels beu was.

In 5 minuten mooie nagels met plaknagels

Hoe verwijder je plaknagels?

Het makkelijkste is dat de nagels vanzelf loslaten. Ben je de nagels meer dan beu, dan kan je ze verwijderen door het voorzichtig van de zijkant te prutsen of door nagellakremover aan te brengen tussen de natuurlijke nagel en de nepnagel. Dit laat je dan 1 minuut zitten en nadien kan je het verwijderen.

In 5 minuten mooie nagels met plaknagels

Mijn mening

Wanneer ik stress heb, zie je dat meteen aan mijn nagels. Ze zijn dan heel kort en nagellak aanbrengen op korte nagels is een heel gedoe. Plaknagels zorgt ervoor dat mijn nagels de kans krijgen terug te groeien zonder ze te beschadigen en tegelijkertijd zien ze er mooi verzorgd uit. Wel is het even wennen als je ze net aan hebt. Je voelt ze in het begin wel even zitten, maar dit gevoel verdwijnt snel. Wat ik ook ondervond is dat mijn haar soms aan mijn nagel bleef hangen. Dit vond ik heel vervelend, maar het neemt de positieve ervaring niet weg.

Impress is te koop bij Kruidvat en een setje kost €9,99.

Liefs, Ellen

Dit product ontving ik ter review, dit verandert niets aan mijn mening. Lees mijn disclaimer.

22 reacties

  • Vandaag heb ik de plaknagels gekocht bij Kruidvat. Daar ik gisteren reeds andere opgeplakt had ga ik de nieuwe volgende week uitproberen. Lijkt me wel handig zonder lijm, dus geen plakkerig geknoei! Bedankt voor deze tip! 💞

 1. Zien er mooi uit! Ik heb laatst een setje gekocht, tips voor je nagels die je moest plakken en daarna moest de de gel en een activator opbrengen. Het is gruwelijk mislukt. Als ik mijn nagels lak zie je hobbels en bobbels. De volgende keer toch maar weer naar de nagelstudio (maar dan gaan mijn eigen nagels weer zo achteruit)of kiezen voor plaknagels, toch een beter alternatief denk ik.

 2. Eigenlijk wel handig. Ik heb als mama vaak geen tijd om nagels mooi te lakken maar soms als ik dan toch eens uit het huis geraak zou het wel leuk zijn om dat met mooie nagels te doen. Misschien toch eens proberen 🙂

 3. Ik heb altijd een setje plaknagels in mijn badkamer liggen, als noodgeval.

  Maar eigenlijk hou ik er niet van. Meestal zijn mijn nagels gewoon naturel en voor gelegenheden durf ik al eens voor gelnagels gaan.

 4. Dat is niet duur. Ik heb aan mijn nagels zitten bijten dus kan dit wel goed gebruiken tijdens de feestdagen. Ik ga eens een kijkje nemen, want die afgekloven nagels is ook geen gezicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *