Hoe ik mijn dagelijkse make up look heb gecreëerd

Door de jaren heen heb ik voor mijzelf een signature make up look gecreëerd waar ik mij fijn bij voel en waarmee mensen mij herkennen. Hier is een heel proces aan vooraf gegaan. In deze blogpost deel ik de redenen waarom je een signature make up look voor jezelf moet creëren en hoe je hiermee begint.

dagelijkse make up look

Redenen waarom je een signature make up look creëert

Er zijn verschillende redenen waarom je aan de slag gaat met het bepalen van een dagelijkse make up look voor jezelf. De belangrijkste redenen waarom ik dit gedaan heb, som ik hieronder op.

 • Je bespaart tijd. In de ochtend moet je niet meer nadenken welke make up look je die dag gaat dragen. Dit bespaart tijd. Dit is alvast een keuze minder die je moet maken op een dag.
 • Je weet welke make up je fijn vindt werken + welke kleuren jou staan. Een signature look creëer je niet zonder voorbereiding. Voor je een look kan creëren die bij je past, moet je verschillende soorten make up en kleuren testen. Hierdoor leer je wat werkt voor jouw huid en welke technieken voor jou werken.
 • Een dagelijkse make up look hoeft niet saai te zijn. Je hebt genoeg producten om af te wisselen.
 • Het geeft een vertrouwd gevoel voor jouw omgeving. Mensen weten wat ze van jou kunnen verwachten.

Tips om een dagelijkse make up look te creëren

Een herkenbare dagelijkse make up look creëren is fun! Hou er alleen rekening mee dat dit jaren kan duren voordat je de juiste make up look vindt. Ik nam jullie tijdens mijn proces mee op mijn blog en YouTube-kanaal. Door de jaren heel leerde ik verschillende make up producten, texturen, kleuren en technieken kennen. Ik probeerde héél veel uit en leerde mijn voorkeur kennen.

Mijn dagelijkse make-up look bestaat uit een matte primer en foundation zodat ik niet te snel ga glimmen. Een concealer breng ik aan onder de ogen, langs mijn neus en op eventuele puistjes. Dit matteer ik met een setting poeder. Ik hou van blush en bronzer dus dit breng ik nadien aan. Met een highlighter accentueer ik mijn ogen door het aan te brengen in de binnenste ooghoeken. Verder kam ik mijn wenkbrauwen door met een gel. Het belangrijkste product in mijn make-up look is mascara. Ik werk af met een nude lipstick met rode tint.

Dit zijn mijn tips bij het vinden van een dagelijkse make up look:

 • Aanvaard dat je nog niet meteen de juiste look zal vinden. Het is een proces en het neemt tijd in beslag.
 • Speel met make up. Probeer verschillende soorten make up en kleuren.
 • Laat je adviseren.
 • Leer bij. Zowel op het gebied van skin care als make up.
 • Probeer nieuwe technieken. Door bronzer met een andere kwast of op een andere manier aan te brengen, kan je vergelijken wat bij jou past of wat je mooier vind.
 • Leer je gezicht kennen en accentueer de beste punten van jouw gezicht.
 • Alles begint bij het leren kennen van je huid. Leer je huidtype kennen en verzorg het op de juiste manier. Dit zal ervoor zorgen dat make up er nog mooier zal uitzien.

Hopelijk kan je met mijn tips aan de slag om een herkenbare dagelijkse make up look te creëren!

Heb jij een herkenbare dagelijkse make up look?

Liefs, Ellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *