Geen scheerirritatie meer dankzij Ylonn

Scheren is een beautyklusje dat mij regelmatig bezighoudt. Wanneer ik een outfit met een topje, T-shirt of blote benen heb gepland, moet ik mijn oksels en benen scheren. Helaas kunnen er bij het scheren ook enkele irritaties optreden en daar is waar de producten van Ylonn op inspelen.

scheerirritatie ylonn

Welke scheerirritaties kunnen er op treden?

 • Rode bultjes
 • Ingegroeide haren
 • Jeuk
 • Pigmentvlekken

Elke vrouw heeft volgens mij al eens te maken gehad met bovenstaande scheerproblemen. Ook ik heb er last van en kan mij er soms aan ergeren. Nu bestaan er voor problemen oplossingen en dat is Ylonn.

Over Ylonn

Ylonn is opgericht door de Nederlandse Wendy. Ze had jaren problemen met scheren en voelde zich er echt onzeker over en daarom besloot ze producten te ontwikkelen die haar problemen zouden oplossen. De producten zijn op basis van planten, kruiden en bloemen.

Volgende producten zitten in het assortiment:

 • Raka: voorkomt jeuk, rode bultjes en ingegroeide haartjes
 • Róa: voorkomt jeuk, rode bultjes, ingegroeide haartjes en behandelt pigmentvlekjes
 • Náinn: speciaal voor de gevoelige en droge huid en voorkomt jeuk en rode bultjes
 • Kjarr: scrub tegen ingegroeide haartjes
 • Alba scheercrème (4 varianten)

Alle verpakking zien er ontzettend clean en mooi uit. De producten van Ylonn zelf kregen een roos en wit design mee. Ik ben fan!

scheerirritatie ylonn

Ylonn Kjarr scrub & peeling €19,70

scheerirritatie ylonn

scheerirritatie ylonn

Allereerst review ik Kjarr. Dit is een scrub tegen ingegroeide haartjes. Scrubben is ontzettend belangrijk om dit te voorkomen want het hatelijkste aan scheren is toch wel de ingegroeide haartjes. De milde scrub bevat natuurlijke ingrediënten en is een zachte manier van scrubben door de fruitzuren.

Een hoofdingrediënt is Bacillus Ferment wat de dode huidcellen in de diepere lagen van de huid aanpakt. Het andere hoofdingrediënt is abrikozenpitjes wat de dode huidcellen die op de huid liggen verwijdert.

De scrub is heel zacht voor de huid en de korreltjes zijn niet te grof maar eerder fijn. Ik gebruik het tweemaal per week en dit werkt perfect.

Ylonn Raka €22,90

scheerirritatie ylonn

scheerirritatie ylonn

Het absolute topproduct van Ylonn is de roller Raka. Het lijkt op het eerste zicht op een deo-roller en net zoals een deo is het de bedoeling dat je het dagelijks aanbrengt. Het bevat volgende ingrediënten: wilgenbast, kamferolie en kamille die elk hun specifieke werking hebben om ingegroeide haartjes en rode bultjes te voorkomen.

Kamferolie heeft een herstellende, kalmerende en pijnstillende werking wat perfect is om de huidirritatie te voorkomen. Wilgenbast zorgt dan weer voor de peeling die de dode huidcellen verwijdert waardoor je een zachte huid krijgt. Verder heeft kamille een verzachtende werking. Perfecte ingrediënten dus om scheerproblemen te gaan.

Hoe gebruik je het? 

De bedoeling van Raka is dat je het dagelijks gebruikt en niet alleen de dagen dat je onthaart. De reden hierachter is dat geschoren haren niet gelijkmatig terug groeien en daardoor heb je meer kans dat haartjes ingroeien of jeuk veroorzaken. Door het dagelijks te gebruiken verminder je de kans.

Je brengt het al rollend aan op de probleemzones en dan laat je het even intrekken. Door de alcohol kan het even prikken maar dit trekt snel weg en nadien kan je je aankleden.

Alba botanica scheercrème €12,90

scheerirritatie ylonn

scheerirritatie ylonn

Als laatste heeft Ylonn nog een scheercrème die tijdens het scheren zelf al scheerirritaties tegengaat. De scheercrème bestaat in vier geuren:

 • Geurloos
 • Mango – vanille
 • Kokos – limoen
 • Aloë – munt

De laatste variant heb ik getest. Het kalmeert en voedt de huid, maakt de haartjes zacht waardoor je je huid minder beschadigt tijdens het scheren. Scheren kan namelijk ervoor zorgen dat de huid wat geïrriteerd geraakt. Verder is het een zeepvrij en hypo-allergeen product en met een lekkere geur van munt.

Je huid voorbereiden als je gaat scheren, is echt een life saver om huidirritaties te voorkomen.

Hoe ervaar ik Ylonn?

De producten van Ylonn heb ik nu twee maanden in gebruik en dankzij de combinatie van bovenstaande producten heb ik geen last meer van problemen die ik ervaarde tijdens het scheren. Vooral jeuk was een probleem bij mij en hiervan heb ik geen last meer. Het enige nadeel is het prikkend gevoel van de roller dat je vooral voelt als je net geschoren hebt. Gelukkig verdwijnt dit snel. Ylonn is voor mij onmisbaar voor een gladde huid!

Met de code ELL15 krijg je 15% korting op de webshop van Ylonn.

Ervaar jij scheerirritaties? 

Liefs, Ellen

Dit product ontving ik ter review, dit heeft echter geen invloed op mijn mening. Ik hecht veel waarde aan eerlijke reviews, lees mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *