Filorga oil-absolute

Filorga is voor mij één van de innovatiefste merken op het gebied van skincare en anti-ageing. Steeds verrast dit merk mij met nieuwe producten die veel goeds doen voor mijn huid. Zo brengt Filorga een anti-ageing elixir met de naam oil-absolute op de markt.

Filorga oil-absolute

Filorga

Filorga is geen onbekend merk op mijn blog. Eerder verscheen er al een uitgebreid review over de NCTF-Reverse producten en daar was ik erg over te spreken. Goedkoop kan je Filorga niet noemen, maar het is wel één van de merken die geen slechte ingrediënten bevat en waarvan de producten echt goed werk leveren. Ik betaal graag voor hun producten.

Anti-ageing elixir oil-absolute

Filorga oil-absolute

Filorga oil-absolute werd begin september uitgebracht. Het is dus echt net op de markt verkrijgbaar. Het is een olie die de vermoeide huid aanpakt, maar ook de oneffen teint, verslapping, pigmentvlekken, rimpels en de huidtextuur. Een multifunctioneel product in een flesje.

De verpakking

Filorga oil-absolute

Filorga heeft simpele, maar luxueuze verpakkingen. Dit is niet anders bij het nieuwe product. Het is een zwarte verpakking met de naam van het product en het logo van Filorga. Het serum komt in een pipetverpakking. Zo kan je heel makkelijk doseren hoeveel product je wil aanbrengen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Oil-absolute heeft een olietextuur met een fluwelig gevoel. Het heeft in het begin een heel olieachtig gevoel, voelt heel zacht op de huid en trekt snel in de huid.

Dit doet de formule:

 • Vier oliën die de huid voeden.
  • Camelia voor de hydratatie van de huid, maakt de huid elastischer en steviger
  • Buriti heeft anti-oxidatieve eigenschappen die de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, voorkomt vroegtijdige huidveroudering en voedt de huid
  • Abrikoos bevat essentiële vetzuren, vitamine A en E en laat de huid stralen
  • Jojoba werkt ontstekingsremmend en anti-uv-straling, beschermt de huid en helpt pigmentvlekken te voorkomen
 • Polyfenolen stimuleren de natuurlijke celbescherming door de antioxidantwerking
 • Hexapeptide herstelt het vermogen van de huid om zich te regenereren

Filorga oil-absolute

Hoe breng je het aan?

De beste manier om de olie aan te brengen is via een massageritueel. Zo wordt het product goed opgenomen door de huid. Je brengt twee tot drie druppels na het reinigen aan in de handen en dit wrijf je over elkaar. Zo warmt het product op. Daarna begin je bij je hals te drukken en werk je naar boven over het gezicht naar het voorhoofd. Voor het beste resultaat maak je daarna knijpbewegingen met je vingertoppen van het midden van het gezicht naar de buitenkant om de huid wakker te maken. De laatste stap is om met de handen van het midden van het gezicht naar buiten te strijken.

Het is echt zo’n fijn gevoel om wat meer tijd in mijn avondroutine te stoppen! Het is best een vettig product en daarom kies ik ervoor om dit niet ’s ochtends aan te brengen.

Filorga oil-absolute

Mijn mening 

Op het eerste zicht lijkt de olie heel vettig, maar dat valt best mee. Ik verkies ervoor om mijn huid in de avond extra te verzorgen door dan het massageritueel te gebruiken. Het is even wat meer werk, maar de volgende ochtend sta je op met een mooi ogende huid. Je hebt echt maar een heel klein beetje product nodig en dankzij het pipetje kan je het makkelijk doseren. Ik heb best een vette huid die tijdens weersveranderingen droge plekken vertoont.  Ik had schrik dat de olie te vettig zou zijn, maar niets is minder waar. Ik gebruik het om de dag en mijn huid heeft er alleen maar baat bij. Geen doffe huid meer, maar eentje die straalt!

Goedkoop is Filorga zeker niet, maar als je net als ik een skincare lover bent, dan zal je hart hier zeker sneller van gaan kloppen.

Filorga oil-absolute is verkrijgbaar bij Ici Paris XL en bij de apotheek en kost €119,00.

Liefs, Ellen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *