Favorieten | Scrubs

Vandaag heb ik een ander artikel dan normaal klaar staan. Ik wil jullie in dit artikel meedelen welke soorten scrubs er bestaan en waarom ze belangrijk zijn. Veel leesplezier!

Het nut van een scrub
Met een scrub verwijder je de bovenste laag dode huidcellen. Hierdoor komen de jongere huidcellen tevoorschijn en krijg je na het scrubben een zachte huid. 
Lipscrub van Lush
Als je last hebt van velletjes op je lippen, is een lipscrub een goede oplossing. Het is een soort van suiker dat je over je lippen masseert. De korrels zijn heel klein in vergelijking met een lichaamsscrub. Nadat je dit gedaan hebt, smeer je je lippen best even in met een lipbalsem om te hydrateren. Deze scrub gebruik je best één à twee keer per week.
Lichaamsscrub 

Momenteel gebruik ik een zoutscrub van de Kruidvat om mijn lichaam mee te scrubben. Zoals je ziet op onderstaande foto zijn deze korrels veel groten dan bv. een lipscrub of gezichtsscrub. Ik gebruik het ongeveer één keer per week in de douche. Het scrubben voorkomt ook ingegroeide haartjes (handig bij het scheren)!

Gezichtsscrub
Ik probeer om minstens één per week mijn gezicht te scrubben. Hiervoor gebruik ik een scrub van Yves Rocher. Deze scrub droogt mijn huid niet uit. Ideaal voor de gevoelige huid. Een gezichtscrub is véél milder dan een lichaamsscrub. Deze van Yves Rocher heeft een soort gelstructuur met rode vruchten die mijn huid scrubben. Als je een vette huid hebt, raad ik je aan om je huid ongeveer één à twee keer per week te scrubben. Is je huid aan de drogere kant? Dan volstaat één keer per week of om de 10 dagen. 

Ik hoop dat je nu een duidelijker beeld hebt van welke scrub er bestaan en waarom het zo belangrijk is om te scrubben! 
Liefs, Ellen

Volg mij via bloglovin twitter

18 reacties

 1. Ze lijken mij fijne producten over 1 he zie je die kleine korrels op je lippen? Altijd als ik de lush binnenloop wil ik wel zo'n potje meenemen maar ik twijfel altijd door die korreltjes. en 2 lijkt mij ook een heel fijn product hoeveel kost die ik gebruik nooit namelijk een scrub misschien moet ik dat maar is gaan doen voor mijn benen?

  Liefs, Jet

  • Als je een lipscrub gebruikt masseer je het suiker eerst over je lippen en daarna was je je lippen met water. De scrub van Lush is ongeveer 10 euro, Kruidvat was denk ik 3/4 euro en die van Yves Rocher geen idee, haha! Maar je hebt van meerdere merken goede scrubs!

 2. Ik wist eigenlijk niet dat er 3 soorten basics scrubs bestonden. Mijn moeder koopt wel eens een lichaams scrub die ik ook mag gebruiken maar ik wist eigenlijk niet waarvoor het diende.. Beetje dom van me. Maar bedankt voor je tips en info!

 3. hey Ellen !

  Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award!
  ik heb zelf ook meegedaan en het was super leuk om te doen !
  alle regels en voorbeelden vindt je op mijn pagina !
  Heel veel succes ermee !

  xxx

  Christa

 4. Ik wil die lipscrub van Lush nog graag een keer proberen, maar wij wonen echt in the middle of nowhere en als ik naar Lush wilt, moet ik daar eerst anderhalf uur voor met de trein. En dan wordt het zo duur… ):

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *