Essence mascara’s review

Er zijn ontzettend veel mascara’s verkrijgbaar bij Kruidvat zodat het moeilijk is om te weten welke nu fijn is en welke niet. Zelf vind ik het altijd prettig om nieuwe mascara’s te testen en mijn mening hierover te delen op mijn blog. Daarom heb ik zes mascara’s gekocht van het goedkoopste merk dat je bij Kruidvat kan vinden: Essence. In deze blogpost deel ik mijn review over deze budget mascara’s.

Essence mascara

Kruidvat mascara’s: Essence

Essence mascara's review

Essence is het budget make-up merk van Kruidvat. Het merk heeft heel veel verschillende mascara’s in haar assortiment en ik kocht zes mascara’s die mijn aandacht trokken. Zowel de goedkoopste mascara die je bij Kruidvat vindt als de duurste die Essence in haar gamma heeft, heb ik aangeschaft.

De mascara’s die ik ga testen zijn:

  • Essence lashes of the day super volume mascara
  • Essence volume stylist 18h curl & hold mascara
  • Essence volume stylist 18h lash extension mascara
  • Essence all eyes on me multi-effect mascara
  • Essence maximum definition volume mascara
  • Essence lash princess sculpted volume mascara

Essence #lashes of the day super volume mascara €2,59

Essence mascara's review

Essence mascara's review

Het leuke aan deze mascara vind ik de verpakking. De verpakking van de mascara doet mij denken aan Instagram omdat er gebruik gemaakt wordt van hashtags in de naam en op de verpakking zelf. Het roze maakt dat de mascara er heel vrolijk eruit ziet.

Als we kijken naar het borsteltje dan zie je een normaal borsteltje met zachte haartjes zonder speciale vorm.

Essence lashes of the day super volume mascara

Essence #lashes of the day super volume mascara

Essence #lashes of the day super volume mascara

Essence lashes of the day zorgt voor veel volume en zeker bij de aanzet. Als je de voor en na foto’s bekijkt, zie je ook dat de mascara zorgt voor veel lengte. Het enige dat de mascara niet doet, is een krul geven. Mijn wimpers staan vrij recht naar boven.

Verder is het een fijn borsteltje, klontert het niet en zorgt het voor een mooi resultaat. Ik ben vooral fan van de verpakking!

Essence volume stylist 18h curl & hold mascara €2,99

Essence mascara's review

Essence mascara's review

Essence volume stylist 18h curl & hold mascara is de duurste mascara die ik heb meegenomen uit het Essence assortiment. De verpakking vind ik ook weeral mooi, maar het heeft een dikkere huls dan de vorige mascara. Dit komt omdat het borsteltje dikker is, een beetje gebogen is en zachte haartjes bevat.

Wat ik minder prettig vind aan de mascara is dat er vrij veel mascara tussen de haartjes van het borsteltje blijft zitten. Er zit veel zwart tussen de haartjes van de mascara waardoor je al snel te veel mascara aanbrengt en dan kan je het niet mooi opbouwen.

Essence volume stylist 18h curl & hold mascara

Essence volume stylist 18h curl & hold mascara

De mascara belooft volume en krul. Volume is zeker aanwezig, krul iets minder.

Essence volume stylist 18h lash extension mascara €2,99

Essence mascara's review

Essence mascara's review

Dan nu de paarse variant. Het verschil met de roze versie is dat deze zorgt voor meer lengte terwijl de roze variant voor meer krul zorgt. Daarom is het borsteltje ook helemaal anders. Het heeft hardere haartjes.

De verpakking is dikker waardoor de opening van de mascara breder is, hierdoor houdt het niet genoeg mascara tegen van het mascaraborsteltje. Dit zorgt voor een klonterig resultaat en je brengt al snel te veel aan waardoor mijn wimpers aan elkaar plakten.

Essence volume stylist 18h lash extension mascara

Essence volume stylist 18h lash extension mascara

Deze mascara vond ik het minst van al goed.

Essence all eyes on me €1,99

Essence mascara's review

Essence mascara's review

De goedkoopste mascara van Kruidvat is Essence all eyes on me. Het is een kleine verpakking met een standaard borsteltje.

Essence all eyes on me

Essence all eyes on me

Het effect van deze budget topper vind ik super goed. Dit had ik niet verwacht. Een mooi resultaat voor elke dag! Echt een aanrader als je het mij vraagt.

Essence maximum definition volume mascara €2,89

Essence mascara's review

Essence mascara's review

Essence maximum definition volume mascara kocht ik omwille van het flexibele borsteltje. Je kan het borsteltje langs alle kanten bewegen wat het aanbrengen makkelijker maakt. Dit borsteltje heeft harde haartjes waardoor je voelt dat je mascara aanbrengt. Voor gevoelige ogen is dit minder geschikt.

Essence maximum definition volume mascara

Essence maximum definition volume mascara

Bij het aanbrengen merkte ik dat je meerdere lagen nodig hebt om de mascara op te bouwen van kleur. Je hebt meerdere laagjes nodig om een zwarte kleur te bekomen omdat je anders meer een grijs resultaat krijgt. Eenmaal aangebracht vind ik het een mooi effect. De mascara is speciaal door het borstelje, geen enkele andere mascara van Essence heeft dit en ik kan het waarderen.

Essence lash princess sculpted volume mascara €2,99

Essence mascara's review

Essence mascara's review

Als laatste een mascara waarover al veel geschreven is op het internet maar die ik nog niet testte: Essence lash princess sculpted volume mascara. Deze mascara’s zijn bekend door de print op het dopseltje. Het mascaraborsteltje is gebogen en heeft zachte haartjes.

Essence lash princess sculpted volume mascara

Essence lash princess sculpted volume mascara

De mascara brengt fijn aan en zorgt voor een mooie krul, maar ook voor volume en lengte. Van alle mascara’s die ik heb getest, is dit mijn favoriet.

Conclusie Essence mascara’s

Ik moet zeggen dat ik niet veel verwacht had van de mascara’s van het budgetmerk Essence, omdat ik normaal altijd meer geld aan een mascara uitgeef. Meestal geef ik 20 euro uit aan een mascara. Ik koop merken zoals Rituals, L’Oréal, Urban Decay,… Ik ben echt aangenaam verrast door de mascara’s van Essence omdat die heel betaalbaar zijn. De goedkoopste mascara kost €1,99 en de duurste €2,99. Ze werken goed en blijven doorheen de dag lang zitten.

Mijn favoriete mascara’s zijn de Essence lash princess volume mascara en de Essence all eyes on me. De lash princess volume mascara omdat die het resultaat geeft dat ik op mijn wimpers wil. De andere mascara omdat deze maar €1,99 kost, maar daarom niet slecht is.

Mijn minst favoriete mascara is de volume stylist 18h. Ik vind de verpakking helemaal niet fijn. De verpakking zorgt ervoor dat ik te veel mascara op het borsteltje heb waardoor je geen mooi effect krijgt.

Alle Essence mascara’s zijn verkrijgbaar bij Kruidvat.

Liefs, Ellen

2 reacties

  1. Oh wat leuk dat je de mascara’s van Essence eens uitprobeert. Ikzelf ben een grote fan van deze mascara’s omdat ze het merendeel van de tijd ook echt doen wat ze beloven en uiteraard spotgoedkoop zijn in vergelijking met Maybelline of Clinique. De foto’s van het resultaat zijn echt super gelukt, dus dankjewel voor deze review want nu heb ik weer wat nieuws om uit te proberen! xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *