Essence instant matt make-up setting spray review

Setting sprays zijn het geheim om je make-up mooier en langer te laten zitten. Een matte setting spray zorgt er bovendien ook voor dat je minder gaat glimmen. Perfect voor de vette huid dus. Ik review in deze blogpost een budgetvriendelijke setting spray: Essence instant matt make-up setting spray.

Essence instant matt make-up setting spray review


Essence instant matt make-up setting spray

Een setting spray spray je vanop een afstandje over je gezicht nadat je je make-up hebt aangebracht. Het haalt het poederachtige weg en houdt de make-up langer op zijn plek. Naast deze eigenschappen, zorgt de Essence setting spray ook voor een mat resultaat en haalt het glans weg.

Essence instant matt make-up setting spray review

Bij een setting spray vind ik het vooral belangrijk dat de nevel fijn is en niet te hard. Met een te harde straal krijg je druppels op je gezicht en dat is niet de bedoeling. Hoe fijner de nevel, hoe liever ik het heb. De instant matt make-up setting spray heeft voor mij een perfecte nevel. Met een paar sprays heb je je hele gezicht bedekt. Let er wel op dat je goed met de flacon schudt voor je het over je gezicht spuit.

Essence instant matt make-up setting spray review

Mijn mening

Blijft mijn make-up er echt langer van zitten? Dat vind ik moeilijk te bepalen. Elke dag is anders, maar ik heb wel het gevoel dat ik minder snel glim. Ik moet minder snel bijpoederen op mijn vette T-zone. Verder vind ik het ook een fijne manier om mijn make-up routine af te sluiten en het poederachtige weg te nemen. De spray is bovendien erg goedkoop wat ik ook een pluspunt vind. Ik ben aangenaam verrast door deze goedkope setting spray!

Essence instant matt make-up setting spray kost €2,99 en is verkrijgbaar bij Kruidvat.

Liefs, Ellen

10 reacties

  1. Fijn dat deze settingspray ook goed werkt tegen het glimmen van je huid. Gelukkig heb ik hier zelf niet zo’n last van, maar het is wel fijn om een goede settingspray te hebben. Je make-up blijft er gewoon flawless door zitten 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *