Dr. Renaud Crème Riche Calmante Azulène

 

Een tijdje geleden kreeg ik van de webshop Viva Pura de Crème Riche Calmante Azulène van Dr. Renaud.Hier vind je alleen producten die bijdragen aan mens, dier en milieu. Ik heb deze crème ondertussen getest en kan daarom een goede mening hierover geven. Lees je even mee?

De Crème Riche Calmante Azulène is een herstellende balsem met azuleen en etherische lavendelolie, verrijkt met verzachtende oliën en wassen om te rode plekken van de opperhuid te voeden, soepel te maken en te kalmeren. Je brengt deze crème ’s ochtends en/of ’s avonds aan op een gereinigde huid. Deze crème is geschikt voor de gevoelige en droge tot zeer droge huid.

In deze crème van Dr. Renaud zitten enkele ingrediënten speciaal voor de gevoelige huid. Ik zet ze even op een rijtje.

1. Planktonextract herstelt de beschermfilm van de huid en stopt het indringen van invloeden van buitenaf.

2. Imudulin stimuleert de zelfverdediging van de huid: verbetering van het immuunsysteem + celvernieuwing.

3. Calmonsensine en azuren verzachten en kalmeren de huid.

4. Phytotonine verbetert de veerkracht van de haarvaatjes en vermindert de roodhuiden.

Het eerste wat mij opviel is de stevige, volle en blauwige structuur van de crème. Dit is niet iets wat ik gewend ben. Je hoeft echter geen schrik te hebben voor een blauw gezicht. Tijdens het in masseren verdwijnt de blauwe kleur en wordt de crème doorzichtig.
Ik heb zelf een droge huid met af en toe rode plekken en deze crème is echt voedend. Wanneer ik weer eens last heb van vervelende droge en rode plekken, grijp ik naar deze crème. Ik merk dat mijn rode plekjes hierdoor verminderen. Het enige nadeel is dat ie niet zo snel intrekt. Daarom gebruik ik het voornamelijk ’s avonds. In de ochtend heb ik niet veel tijd en kan ik ook niet wachten tot de crème van Dr. Renaud ingetrokken is. Wanneer mijn huid echt aan de droge kant is, smeer ik een dikke laag van deze crème en laat dat 10 minuutjes intrekken. Na deze 10 minuten voelt mijn huid een stuk minder trekkerig aan.
Als je last hebt van een gevoelige, droge huid kan je deze crème testen en zien hoe het bij jou uitpakt. Ik ben er in ieder geval tevreden over.
Dr. Renaud Crème Riche Calmante Azulène is te koop bij Viva Pura voor €27,50. 
Liefs, Ellen

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *