Update Clinique 3-stappen huidverzorgingssysteem

 
Ongeveer een maand geleden, schreef ik over mijn nieuwe gezichtsverzorging met de producten van Clinique. In dat artikel schreef ik wat de producten beloven te doen met je huid en nu schrijf ik mijn bevindingen over dit product! 

Mijn huid was de voorbije maanden erg onrustig. Dan had ik opeens heel veel puistjes (ongeveer tien). Variërend van groot en klein en dat terwijl ik normaal maar twee à drie puistjes heb tijdens mijn maandelijkse periode. Daarnaast had ik ook nog eens last van droge plekjes. Mijn huid was helemaal niet stabiel meer en ik wist niet meer wat te doen.
Bij Douglas (ik ging een aantal dagen naar Amsterdam, want in België hebben we geen Douglas) kreeg ik een staaltje met de 3-stappen huidverzorging van Clinique. Dit was goed voor twee dagen. Mijn huid reageerde positief hierop en ik zocht op het internet naar reviews over deze producten. Het zijn immers niet de goedkoopste producten, vandaar. Ik las veel verschillende opinies. De ene was laaiend enthousiast, de ander vond dit super slechte producten.
Uiteindelijk kocht ik deze 3-stappen set voor de gecombineerde tot droge huid (type 2). De T-zone van mijn huid is lichtjes vet, terwijl mijn wangen iets droger zijn. Ik wou type 3 (vette huid) niet kopen, aangezien ik soms last heb van droge plekjes.
Ik ga elk product apart bespreken en mijn bevindingen ervan. Wat het product belooft te doen, kan je teruglezen in mijn vorige artikel.
De eerste stap is de Liquid Facial Soap is een gel reiniger. Voor je dit gebruikt, moet alle make-up weg zijn. Je hebt slecht een super klein druppeltje nodig van deze gel. Dit druppeltje breng je aan op een nat gezicht in ronddraaiende bewegingen. Mijn huid reageert hier zeer goed op. Het irriteert niet en mijn huid voelt proper aan. Wat ik ook erg handig vind is het pompje. Zo vermijd je dat je teveel product gebruikt.
De volgende stap is de Clarifying Lotion. Het eerste wat mij opviel was de geur. Deze is namelijk niet zo aangenaam. Met een wattenschijfje ga je met deze lotion over je gezicht. Wanneer je deze aanbrengt over een puistje of wondje kan het prikken. Maar eerlijk, het voelt verfrissend. Alsof mijn puistje ontsmet wordt. Wanneer ik dit aanbreng ziet mijn huid er wat rood uit, maar dit verdwijnt gelukkig snel.
De laatste stap bestaat uit het hydrateren van je huid. Dit doe ik met de Dramatically Different Moisturizing Lotion +. Hiervan gebruik ik slecht een druppeltje. Ik breng het aan op de plaats waar ik het vaakst droge plekken heb. Mijn wangen dus. Dit voelt erg aangenaam.
De belangrijkste vraag: is de conditie van mijn huid verbeterd? Ik heb geen last meer van droge vlekken en heb opvallend minder puistjes. Mijn huid ziet er beter uit en is een stuk rustiger. Daar ben ik erg blij mee! Tijdens mijn maandelijkse periode heb ik last van maximum 3 puistjes en deze zijn klein van aard. De grote investering in de 3-stappen huidverzorgingssysteem is het voor mij helemaal waard.
Liefs, Ellen
Volg mij via bloglovin – twitter – instagram – youtube

12 reacties

  1. Die producten zien er erg fijn uit! Ik ben ook al een hele tijd aan het overwegen om dit stappenplan te kopen. Moet je na de drie stappen nog een dagcrème gebruiken of is je huid al voldoende gehydrateerd door de andere producten?

  2. Deze heb ik ook een paar maanden gehad, na een tijdje reageerde mijn huid en niet meer zo goed op en besloot ik om hem niet opnieuw te kopen. Het blijkt dat mijn huid eraan gewend was geraakt! Ik gebruik nu andere producten en over een tijdje wil ik ze weer aanschaffen en hopelijk reageert mijn huid weer goed op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *