Clinique 3-stappen huidverzorgingssysteem

Mijn huid is de laatste tijd super onregelmatig. Soms heb ik droge plekken, andere keren heb ik ontzettend veel puistjes. Super vervelend! Bij Douglas kocht ik enkele make-up producten en kreeg toen een aantal staaltjes mee van de producten van Clinique. Normaal doe ik nooit iets met staaltjes, maar ik was wanhopig en testte het. Mijn huid reageerde hier goed op en toen de staaltjes op waren, kocht ik terug in België de 3-stappen producten van Clinique voor de droge tot gecombineerde huid. In dit artikel ga ik vertellen hoe je deze producten juist moet gebruiken en over een maandje komt een update met hoe mijn huid er nu uit ziet. 

Het drie-stappen huidverzorgingssysteem zou een stralende huid creëren in 10 dagen. Daarvoor zou je de drie stappen (reinigen, exfoliëren en hydrateren) twee maal per dag moeten uitvoeren. Ik kocht de producten voor huidtype twee (droge tot gecombineerde huid).
Het eerste product dat je moet gebruiken is een Liquid Facial Soap. Dit product zorgt ervoor dat je huid gereinigd wordt zonder uit te drogen. Je brengt deze soap aan met water en masseert zo je gezicht. Daarna moet je het verwijderen met water en droog deppen. Wat wel belangrijk is, is dat je geen make-up meer op hebt. Dit moet je ervoor al hebben verwijderd.

 

 

De tweede stap bestaat uit het exfoliëren van je huid. Dit doe je met de Clarifying Lotion. Deze lotion verwijdert onzuiverheden en legt een frisse huid bloot. Ook zou het de poriën kleiner maken en zou de huidtextuur verbeteren. Bovendien bereidt het de huid voor op de volgende stap, namelijk hydrateren. Het droogt de huid niet uit. Dit breng je aan met een wattenschijfje over je gezicht en hals. Als ik enkele onzuiverheden heb, kan deze lotion redelijk prikken. Niet op een pijnlijke manier, maar het voelt alsof het je huid echt reinigt en geeft een fris gevoel.

 

De allerlaatste stap is de huid hydrateren. Dit doe je met de Dramatically Different Moisturizing Lotion +. Volgende de bijsluiter zou het het verloren gegane vocht aanvullen, de huid zacht maken en een gezonde gloed geven. Daarnaast verbetert het de vochtbarrière. De lotion + wordt snel opgenomen door de huid. Hiervan heb je maar een klein drupje van nodig.

 

 

De prijzen van Clinique zijn zeker niet goedkoop. Voor deze drie producten was ik ongeveer 60 euro kwijt. Mijn mama heeft korting bij Planet Parfum, dus normaal zou ik nog meer hebben uitgegeven. Ik ga de normale prijs geven van de producten, dus zonder de korting die ik kreeg. De Liquid Facial Soap kost €19,50, de Clarifying Lotion €23.30 en de Dramatically Different Moisturizing Lotion + was €21,60. Veel geld, maar als het doet wat het belooft, geef ik daar graag geld aan uit. Over een maand geef ik een update over mijn huid.

Liefs, Ellen

Volg mij via bloglovin – twitter – instagram – youtube

18 reacties

  1. Ik ben nu al benieuwd naar je update. Ik hoor heel veel goede dingen over het driestappenplan van Clinique en zou het zelf ook wel eens willen proberen. Ik ga denk ik best eerst staaltjes vragen voor ik ze meteen in een full size verpakking koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *