Matterend poeder en concealer van Catrice

Catrice poeder en concealer
Matterend poeder en concealer koop ik altijd van budget merken. Ik wissel vaak af tussen Essence en Catrice, beide merken vind ik erg fijn. Mijn matterend poeder van Essence was bijna op en daarom wou ik het matterend poeder van Catrice eens testen. 

Catrice Prime And Fine Mattifying Powder Waterproof

Catrice Prime and Fine Mattifying powder 3

Dagelijks gebruik ik matterend poeder. Ik vind het fijn om mijn foundation en concealer af te poederen. Zo weet ik dat alles mooi op zijn plaats blijft zitten. Mijn T-zone kan gedurende de dag nogal glimmen en matterend poeder houdt dit tegen. Het Mattifying Powder van Catrice zit in een mooie verpakking met een spiegel. Dit vind ik heel handig voor onderweg!

Catrice Prime and Fine Mattifying powder 2

In tegenstelling tot het matterend poeder van Essence is deze van Catrice een stuk minder wit. Het poeder van Essence is echt wit en deze van Catrice heeft een huidkleurige kleur. Het poeder brengt makkelijk aan en laat geen witte waas achter (dit kan je voor hebben met het poeder van Essence). Mijn glim neus blijft gedurende een lange dag redelijk mat en dat is een hele prestatie!

Catrice Prime and Fine Mattifying powder

Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer

Catrice liquid camouflage high coverage concealer

Ook concealer maakt deel uit van mijn dagelijkse routine. Ik gebruik concealer om mijn wallen te camoufleren en om puistjes te verbergen. Een lichte concealer vinden die niet in de lijntjes trekt is moeilijk. Ik kocht 010 Porcellain Liquid Camouflage High Coverage concealer van Catrice. Dit is de lichtste kleur die verkrijgbaar is. De concealer heeft een goede dekking, maar om nu te zeggen ‘High Coverage’ nee. Eerder een medium dekking.

Catrice liquid camouflage high coverage concealer 11

De concealer heeft een sponsapplicator en een meer een roze ondertoon (op de foto lijkt de concealer een stuk donkerder en geler!). Verder blendt het mooi in je huid. Wel moet je de concealer goed afpoederen anders trekt het in de lijntjes en dat is niet wat je wil!

Matterend poeder en concealer Catrice

Catrice liquid camouflage high coverage concealer 7

Voor onderstaande look gebruikte ik volgende producten:

 • Yves Rocher BB Cream
 • Elf Pressed Mineral Blush in Perversion
 • Elf Baked Highlighter in Pink Diamonds
 • Urban Decay Perversion
 • MAC lipstick in Mehr
 • Catrice Prime And Fine Mattifying Powder
 • Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer

Catrice poeder en concealer 3

Catrice liquid camouflage high coverage concealer11

Mijn mening

Zowel het poeder als de concealer zijn fijn in gebruik! Het matterend poeder houdt mijn gezicht mat gedurende de dag. Mocht je nu echt een heel vette huid hebben, kan het zijn dat je rond de middag eens zal moeten bijpoederen. Ook de concealer is een topper. Het brengt makkelijk aan en blijft lang zitten. Let er wel op dat je goed afpoedert, anders zal de concealer in de fijne lijntjes trekken van je ogen. De concealer heeft een medium dekking en verbergt puistjes dus zeer goed.

Catrice ‘Liquid Camouflage High Coverage Concealer’ kost €3,59 en ‘Prime And Fine Mattifying Powder Waterproof’ kost €4,99. Erg budget dus!

Welke concealer en matterend poeder gebruik jij?

Liefs, Ellen

21 reacties

 1. Die concealer gebruik ik zelf ook en hij is echt super, de mijne is al bijna op! Vroeger heb ik ooit zo één poeder gekocht van Catrice en daarna nooit meer maar deze lijkt precies wel populair te zijn, het word tijd dat ik dat eens bekijk 😀 Bedankt voor dit review!

 2. Ik heb dezelfde poeder en vind hem erg fijn. Jammer dat ze die niet in een meer huidkleurige tint hebben.
  Ik vind losse poeder altijd prettiger om mee te werken.
  Wauw, die BB cream is erg mooi!

 3. De concealer vind ik super fijn! Ik vind hem wel aan de dekkende kant, eigenlijk. Hij heeft alleen een beetje een raar geurtje vind ik haha.

 4. Die concealer gebruik ik ook. Ik vind hem qua dekking wel goed voor alledaagse looks, maar voor avondlooks (of wanneer ik grote wallen heb, haha) gebruik ik ook liever een andere 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *