Braun Face

Braun Face

Een van mijn voornemens voor 2016 is mijn gezicht beter reinigen. ’s Avonds ben ik vaak te moe om mijn gezicht van een grondige reinigingsbeurt te voorzien en haal ik alleen met micellair water mijn make-up weg. Om mijn gezicht beter te reinigen, test ik de Braun Face. Dit is een apparaat met zowel een mini epilator als een cleansing brush. Tijd voor een uitgebreid review!

Braun FaceSpa

Braun Face

Braun Face

Braun Face bevat een mini epilator, een beschermkapje voor de epilator, een gezichtsborstel en een reinigingsborstel. De epilator en gezichtsborstel kan je trouwens makkelijk wisselen. Verder werkt dit apparaat op batterijen en dit vind ik een nadeel. Ik vind het makkelijker om apparaten op te laden in een stopcontact. Batterijen vinden die niet leeg zijn, is altijd moeilijk hier in huis.

Braun Face Epilation

Braun Face

Epileren is niet mijn favoriete bezigheid. In de set van Braun zit een mini epilator en deze is geschikt om je gezicht (kin, bovenlip, voorhoofd, wenkbrauwen) te epileren. Zelf gebruik ik dit apparaat om de haartjes tussen mijn wenkbrauwen te epileren. Het doet eventjes pijn, maar dan zijn de haartjes echt allemaal weg. Om mijn wenkbrauwen in vorm te houden, gebruik ik liever een pincet. Dit werkt naar mijn gevoel preciezer en ik moet geen schrik hebben dat een deel van mijn wenkbrauw verdwijnt.

Braun Face Cleansing Brush

Braun Face

Zoals ik al eerder zei, kan je de epilator en de gezichtsborstel makkelijk wisselen. De gezichtsborstel zou je make-up en onzuiverheden verwijderen. Eerst maak ik mijn huid nat met water en nadien gebruik ik de Clinique Facial Soap om mijn gezicht te reinigen. Normaal deed ik dit altijd met mijn handen, maar nu kan ik een reinigingsborstel gebruiken. Met een gezichtsborstel zou je je huid tot 6x beter reinigen dan met je handen. Ik laat de borstel in cirkelbewegingen ongeveer 1 minuur over mijn huid gaan en nadien spoel ik mijn gezicht af met water. Ook de borstel spoel ik af met water. Ik gebruik zo’n 2 à 3 keer per week de gezichtsborstel, dus zeker niet dagelijks! De standaard borstel die ze leveren bij Braun Face vind ik eigenlijk niet zo zacht, mijn voorkeur gaat uit naar de roze borstel. Hierover vertel ik hieronder meer.

Braun Face Bonuseditie

Braun Face

Braun Face

Braun stuurde samen met Braun Face ook de bonuseditie op. De Bonuseditie bevat 4 vervangende borstels. Elke 3 maand zou je je gezichtsborstel moeten vervangen. Dat vind ik best vaak en volgens mij kan je best langer met zo’n borsteltje doen!

Braun Face

De eerste borstel die je in de bonuseditie vindt, is de normale borstel. Deze borstel zit standaard bij de aankoop van Braun Face bij. Deze borstel heeft stijve haartjes en dat is voor mijn droge, gevoelige huid niet ideaal. Wanneer je een vette huid hebt, is dit de perfecte gezichtsborstel.

Daarnaast vind je ook een roze borstel in de bonuseditie. Dit is geschikt voor een zachte reiniging voor de gevoelige huid. Deze borstel is (in tegenstelling tot de normale) echt super zacht. Mijn huid houdt echt van deze borstel! Dit is mijn favoriet van de 4 borstels die beschikbaar zijn!

De blauwe variant is geschikt voor exfoliatie en veegt dode huidcellen weg. Ook deze borstel is weer super zacht!

Als laatste bevat de bonuseditie een beauty spons om crèmes in de huid te masseren of om make-up aan te brengen. Deze spons gebruik ik eigenlijk niet.

Braun Face

Mijn mening over Braun Face

Ik ben aardig onder de indruk van Braun Face! De mini epilator gebruik ik tussen mijn wenkbrauwen en dit doe ik ongeveer 1x per week, maar ik ben vooral fan van de gezichtsborstel met het roze borsteltje! Het roze borsteltje voelt zacht aan en is ideaal voor mijn droge huid. Het neemt wel wat meer tijd in beslag dan gewoon reinigen met je handen. Sinds ik deze borstel gebruik, heb ik minder last van puistjes! Binnenkort neem ik een video op met mijn skin care routine en dan kunnen jullie zien hoe ik deze borstel juist gebruik!

Braun Face vind je al voor zo’n 55 euro. De set met 4 vervangende borstels kost €25,94.

Liefs, Ellen

9 reacties

  1. Ik zag hem laatst liggen in de winkel en ik dacht nog ‘hmm dit zou ik eigenlijk echt eens graag willen testen’, maar ik heb hem uiteindelijk niet meegenomen… Misschien snel toch eens terugkeren haha 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *