Bioderma: het beste micellair water?

Bioderma: het beste micellair water?

Het micellair water van Bioderma is gehypet. Iedere beautyliefhebber heeft het over dit micellair water en hoe goed hij make-up wel niet verwijdert. Ik heb zelf al micellair water getest van Garnier en van Nivea en beide micellaire waters bekoren mij. Wel verkies ik het micellair water van Garnier boven dat van Nivea. Maar goed, ik kocht en testte het micellair water van Bioderma en ik geef mijn mening over deze hype.

Bioderma: het beste micellair water?

Het micellaire water van Bioderma zit in een grote fles. Ik vind de verpakking mooi, maar om mee te nemen op reis vind ik de verpakking net wat te groot. Mijn gezichtsmake-up (foundation, concealer, poeder, blush en lipstick) haalt dit micellaire water snel weg en dit doet hij net wat preciezer en sneller dan een ander merk. Over het algemeen verwijder ik mijn oogmake-up (oogschaduw, oogpotlood en waterproef mascara) met een reiniger op basis van olie. Waterproof mascara is altijd lastig te verwijderen. Om het review compleet te maken, verwijderde ik mijn oogmake-up met het micellaire water van Bioderma. De oogschaduw verdween snel, maar de waterproef mascara verwijderen was lastiger. Om de mascara volledig te verwijderen gebruik ik liever eerst en olie en daarna het micellaire water om de restjes weg te krijgen.

Bioderma: het beste micellair water?

Ik ben aardig onder de indruk van het micellaire water van Bioderma. Gezichtsmake-up verwijdert ie sneller dan andere micellaire waters. Waterproef mascara is altijd moeilijk te verwijderen en daarvoor is dit micellaire water niet geschikt.

Wel zijn er enkele minpunten. Bioderma is moeilijker verkrijgbaar (verkrijgbaar in apotheken) dan andere merken die micellair water verkopen en de prijs is hoog! Voor het micellaire water van Garnier betaal je zo’n 6 euro (voor zo’n 400ml) en voor Bioderma betaal je gemakkelijk 16 euro (voor 500 ml). Mijn keuze is dan snel gemaakt! Het micellaire reinigingswater van Garnier verwijdert dan wel iets minder snel mijn make-up, maar is zoveel goedkoper dat ik daar toch mijn voorkeur aan geef!

Welke producten gebruik jij om je make-up te verwijderen?

Liefs, Ellen

14 reacties

  1. Ik koop de mijne altijd over de grens (Frankrijk dus) waar hij écht super goedkoop is! Ook heb je daar veel meer varianten én formaten, waardoor je wel een tijdje verderkunt. Ik zou eerlijk gezegd niet meer zonder kunnen. M’n fles Garnier ben ik nu wel aan’t opmaken, maar denk niet dat ik nog andere varianten buiten Bioderma ga proberen op dit moment ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *