After sun: waarom gebruiken?

After sun gebruik je niet enkel en alleen nadat je verbrand bent door de zon. Er zijn meerdere redenen waarom je een after sun gebruikt. In deze blogpost deel ik waarom je een après soleil moet gebruiken en review ik de Garnier Ambre Solaire After Sun.

garnier after sun

Redenen waarom je een after sun moet gebruiken

After sun gebruik je om verschillende redenen. Het is echt bedoeld om te gebruiken na het zonnen of nadat je veel tijd hebt doorgebracht in de zon. Het is GEEN bescherming op zich en voorkomt de zonneschade niet. Smeer je dus altijd goed in met een zonnecrème voordat je de zon ingaat om huidschade te voorkomen.

1. Huid verkoelen

Het is heerlijk om tijd door te brengen in de zon. Liefs smeer je je goed in met een zonnecrème met hoge SPF en breng je dit om de twee uur opnieuw aan. Wanneer je bruint of zelfs rood ziet na het zonnen, betekent dit dat je zonneschade hebt opgelopen. Daarom is het belangrijk om een after sun te gebruiken om je huid te herstellen en te verkoelen. After sun met aloe vera werkt verkoelend.

2. Huid hydrateren

De zon werkt uitdrogend op de huid. In het verleden heb je waarschijnlijk al eens last gehad een huid die enkele dagen na het zonnen, begint te vervellen. Dit komt omdat de huid niet voldoende vocht heeft. Door je in te smeren met een after te sun, geef je de huid terug een boost. Glycerine en/of hylarun in een after sun hydrateert.

3. Bruine teint behouden

Hoe meer je je huid voorziet van vocht, hoe langer de bruine teint behouden wordt. Als je dit niet doet, zal je huid na verloop van tijd schilferen en vervellen. Dit is niet de bedoeling. Door je met een after sun in te smeren, heb je langer een mooi teint.

Garnier Ambre Solaire After Sun

garnier after sun

Het artikel kan niet compleet zijn zonder een mini review. Ellenismyname.be is nog steeds een beautyblog ;). Ik ontving vorig jaar de Garnier Ambre Solaire After Sun en nam deze pas dit jaar in gebruik. Garnier heeft heel fijne zonneproducten, zoals de transparante spray met SPF die je over je make-up kan sprayen voor bescherming. Bovendien is het betaalbaar en makkelijk verkrijgbaar. Daarom review ik de after sun van Garnier.

De after sun komt in een tube van 200 ml en heeft een hydraterende verzorging die de bruining versterkt. De crème bevat een vleugje zelfbruinend bestanddeel dat de bruining versterkt en helpt te verlengen.

garnier after sun
garnier after sun
garnier after sun

Het is een gelachtige witte crème die snel in de huid trekt. Het voelt koel aan op de huid. Verder is het geschikt voor lichaam en gezicht.

Na een warme dag, breng ik dit aan op mijn huid en het voelt meteen fris en verzorgt aan. Ik vind het een fijne after sun! Het doet wat het moet doen zonder te plakken. Net wat mijn huid nodig heeft!

Liefs, Ellen

Dit product ontving ik ter review.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *