5 beautyzondes waar ik mij schuldig aan maak

5 beautyzondes waar ik mij schuldig aan maak: van kwasten niet vaak genoeg wassen tot met nat haar slapen. Aan welke beautyzondes maak jij je schuldig?

5 beautyzondes waar ik mij schuldig aan maak

5 beautyzondes waar ik mij schuldig aan maak

Kwasten niet vaak genoeg schoonmaken

Oeps, ik maak mij hier schuldig aan! Wekelijks zou je je kwasten moeten wassen, maar dit is echt onhaalbaar voor mij. Ik ben al blij als ik het om de twee/drie weken doe en soms zit er zelfs langer dan een maand tussen. Zo ontzettend slecht want zo verspreid je sneller bacteriën en dat is niet wat je wil!

Sponsapplicator concealer rechtstreeks gebruiken op puistjes

Sponsapplicators rechtstreeks gebruiken op puistjes is echt geen goed idee. Op deze manier verspreid je de bacteriën en is de kans dat er opnieuw puistjes optreden groter. Ik weet dat ik het best eerst op mijn hand aanbreng en nadien met een schone vinger of proper kwastje aanbreng om de puist te camoufleren, maar vaak vergeet ik dit. Ik denk er pas aan als het al te laat is.

Prutsen aan mijn nagels

Verzorgde nagels en handen geven een goede indruk en toch slaag ik er niet in om van mijn nagels te blijven. Het is zo verleidelijk om steeds aan mijn nagels te prutsen waardoor er velletjes ontstaan. Ook nagellak draag ik om deze reden niet omdat mijn handen er niet uitzien. Ook weet ik dat je aan handen de eerste tekenen van ouder worden ziet en ik zou ze vaker moeten insmeren met handcrème en toch doe ik dit niet. De reden? Handcrème plakt en je moet altijd even wachten voor je iets anders kan doen. 

Nat haar borstelen

Als je haar nat borstelt, is de kans groot dat het afbreekt. Toch doe ik het omdat ik anders niet door mijn haar kan kammen door de grote hoeveelheid knopen die zich in mijn haar ontwikkelen. Ik gebruik een Tangle Teezer wat al beter is dan een gewone borstel doordat die op een zachte manier haar borstelt.

Slapen zonder mijn gezicht grondig te verzorgen

Slapen zonder mijn make-up er af te halen doe ik niet, maar wel verzorg ik mijn huid ’s avonds niet genoeg. Ik haal mijn make-up er snel af met micellair water en nadien verzorg ik het verder niet. Ontzettend slecht en na een aantal dagen mijn huid ’s avonds minder goed te verzorgen, merk ik meteen dat mijn huid onzuiverder is. Hatelijk!

Welke beautyzondes bega jij?

Liefs, Ellen

17 reacties

  1. Gehehehe! Volgens mij begaan we allemaal wel 1 van deze ‘beautyzondes’. Ik borstel mijn haar ook altijd als het nat is (oeps), maar als ik het niet doe ben ik nog verder van huis. Dan gaan er veel klitten inzitten en droogt het op als een poedel 😛

  2. Wow. Toch wel een beetje guilty wat betreft dat gezicht reinigen en die kwasten wassen. Oeps. Misschien toch maar wat meer aandacht aan besteden ? Eigenlijk sta ik daar ook niet bij stil, tot ik dit lees dan ?

  3. Ik slaap ook vaak met nat haar. Ik probeer al zo vroeg mogelijk te douchen, zodat mijn haar zo goed als droog is als ik ga slapen. Ik gebruik ook zo’n speciale borstel, want dan is het al iets minder erg haha. Kwasten wassen doe ik ook veel te weinig. Ik ga dat toch maar eens vaker doen.

  4. Ik ben ook aan alles schuldig… Haha! Op de zonde van de nagels en het reinigen van mijn gezicht probeer ik sinds kort wel te letten! 🙂

  5. mijn grootste zonde: met make-up slapen.
    Ik draag niet zo vaak make-up (enkel in het weekend), maar ik vergeet het zoo vaak af te nemen voor ik in bed kruip :(. écht een zonde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *