5 beauty tips waar ik veel aan heb gehad

5 beauty tips waar ik veel aan heb gehad

Make-up ben ik beginnen dragen toen ik 17 was. Ik startte met een minerale foundation, later schakelde ik over naar een BB cream. Nadien voegde ik mascara toe en zo begon ik steeds meer interesse te tonen in make-up. Door de jaren heen heb ik enkele beauty tips verzameld die echt een life changer zijn!

5 beauty tips waar ik veel aan heb gehad

Knopen in je haar verwijder je het makkelijkst met een Tangle Teezer 

Soms kan ik echt vloeken op mijn lang haar. Na het wassen was ik vroeger standaard 15 minuten bezig met het ontklitten van mijn haar. Ik was dit echt beu en kocht daarom een Tangle Teezer. Verschillende bloggers en youtubers waren lyrisch over deze haarborstel en mijn interesse was gewekt. Eerlijk gezegd had ik er geen hoge verwachtingen van. Nu drie jaar na mijn aankoop van de Tangle Teezer gebruik ik deze nog steeds en heb ik er nog twee aangeschaft. Het doorkammen van mijn nat haar met klitten gaat zo veel sneller en doet veel minder pijn dan voorheen.

Groene concealer gebruiken om roodheden te camoufleren

Ik bedekte voorheen mijn roodheden met een laag foundation. Dit is natuurlijk ook een manier om te camoufleren, maar als je gaat voor een natuurlijke look gebruik je beter groene concealer. Hiermee worden de roodheden op mijn wangen en neus verborgen en gebruik ik minder foundation. Aangezien mijn foundation €45,00 kost, is mijn portemonnee daar blij mee.

Een goede verzorging van je huid is belangrijk

Vroeger had ik puistjes en dankzij goede huidverzorging en pilletjes zijn mijn puistjes verdwenen. Een goede huidverzorging is zo belangrijk! Niet alleen ziet je make-up er beter uit, maar je huid zal ook meer stralen en je zal je beter in je vel voelen. Het vinden van de juiste producten is een hele zoektocht, maar eenmaal je goede producten hebt gevonden, zal je huid je dankbaar zijn.

Blush aanbrengen is noodzakelijk voor lichte huidjes

Gewoon foundation aanbrengen en naar buiten gaan? Nee dat doe ik niet meer. Zonder blush zie ik er redelijk dood uit en dat is niet de make-up look waar ik voor ga. Met een beetje blush ziet je huid er gezonder uit en valt mijn bleek huidje minder hard op.

Camoufleer puistjes niet met de sponsapplicator van je concealer

Vroeger gebruikte ik dezelfde concealer om puistjes te verbergen als voor onder mijn ogen. Dit is geen goede manier van camoufleren! Onder je ogen gebruik je best een lichtere concealer dan je huidskleur en om puistjes te camoufleren gebruik je best een concealer die dicht tegen je eigen huidskleur aanleunt. Ook is het niet hygiënisch om met de sponsapplicator van je concealer de puistjes te bedekken. Bacteriën kunnen zich dan heel makkelijk verplaatsen.

Aan welke beauty tips heb jij veel gehad? 

Liefs, Ellen

9 reacties

  1. Handig inderdaad! De meeste kende ik ook wel 🙂 Een beautytip waar ik heel veel aan heb gehad is om foundation meer te deppen in plaats van te vegen over m’n huid. Voor de één werkt dat laatste wel, maar bij mij zag het er altijd heel streperig uit!

  2. Dat ik blush wat meer omhoog aan moet brengen, dat scheelt enorm en geeft echt een gaaf resultaat. Ik leerde dat ik foundation ook rustig kan skippen. Dat ik met rode lipstick ik geen kohl om mijn ogen moet trekken.
    Misschien wel de gekste en tegenstrijdigste beautytip ooit, maar ik breng mijn conditioner aan tot aan mijn wortels -bijna net zoals shampoo- en daarna spoel ik extra lang en grondig uit om te eindigen met een plens koud water. Mijn haar wordt niet meer vet. Ik kan er rustig een week over doen voor dat ik het weer moet wassen. Deze tip kreeg ik bij een Arabische kapsalon.

  3. Ooh, fijne tips! Ik ben helemaal niet ervaren met make-up. Hoeveel ik op doe ligt eigenlijk aan de hoeveelheid tijd die ik ’s ochtends heb voordat ik mijn trein moet halen, haha. De laatste tijd probeer ik er iets meer tijd aan te besteden, blush is inderdaad eigenlijk wel een must! Helemaal in deze grauwe wintermaanden.

  4. Ja de Tangle Teezer…Ik kon dat ook zeer moeilijk geloven tot je het zelf probeert. De andere tips pas ik gelukkig toe :-). Maar zijn wel handig! Je highlighter van BE creative is supermooi trouwens.

  5. Fijn dat je wat aan deze tips hebt gehad! 🙂 Ik heb nog steeds geen tangle teezer geprobeerd, maar ik wissel af tussen een gewone kam en een borstel voor mijn haren en dat gaat voor mij ook prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *