4 ultieme tips om van je verkoudheid af te komen!

Iedereen kent wel iemand die het hele jaar door aan het snotteren is. Wel ik ben zo iemand. Ik ben super vaak verkouden en dat is absoluut geen pretje. Op dit moment voel ik een verkoudheid opkomen en ik weet ondertussen al hoe ik zo snel mogelijk van de verkoudheid af geraak! Hierbij mijn 4 ultieme tips om van een verkoudheid af te komen!

Tips verkoudheid

WARM BAD: Ik geniet echt zo hard van een warm bad tijdens een verkoudheid! Als ik verkouden ben, voeg ik altijd een olie van Dr. Hauschka toe aan mijn bad. Het Winterbad heeft een dennennaalden geur en dit doet mij denken aan Vicks Vaporub. Mijn neus is, na het bad, niet meer zo verstopt! Dit helpt echt goed bij mij! 

RUSTEN: Accepteer dat je je niet goed voelt en rust! Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik wil vaak heel veel dingen doen en dat lukt door mijn verkoudheid (in combinatie met hoofdpijn) niet goed. Het is beter om even te rusten en als je je beter voelt, kan je taken sneller afwerken!

Tips verkoudheid

KRUIDENBALSEM: Ik haalde het hier boven al aan, Vicks Vaporub werkt heel goed bij verkoudheden. Tegenwoordig gebruik ik een alternatief product, een biologische variant van Vicks Vaporub. Ik stel je voor aan Rudolf, een bio kruidenbalsem van Amanprana. Het heeft dezelfde werking als Vicks, maar bevat plantaardige oliën! Ik breng het product aan op mijn borst en onder mijn neus, zodat ik terug kan ademenen. Rudolf kan je online kopen op amanvida.eu.

DRINKEN: Water, koffie, thee, … veel drinken is de boodschap! Ik drink héél veel water en ook een kop koffie (met meer melk dan koffie) gaat er bij mij altijd in! Hydratatie is belangrijk om snel van je verkoudheid verlost te zijn! En mocht je in combinatie met een verkoudheid last hebben van keelpijn, dan helpt thee goed!

Welke tips gebruik jij om van je verkoudheid af te geraken?

Liefs, Ellen

10 reacties

  1. Fijne tips! Ik ben zo iemand die altijd twee pakjes zakdoeken bij heeft omdat mijn neus gewoon niet normaal kan doen! Ik weet niet of het verkouden of allergisch is, maar deze tips komen sowieso goed van pas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *