4 tips om een glimmende neus te voorkomen

Mijn vette huid zorgt ervoor dat ik doorheen de dag al snel een glimmende neus en gezicht krijg als ik make-up draag. Heel erg vervelend! Om dit tegen te gaan begon ik mijn zoektocht naar tips om dit te voorkomen. Ik heb verschillende producten getest en ik heb eindelijk een routine gevonden die een glimmende neus tegen gaat. Ik deel mijn tips en make-up routine in deze blogpost om een glimmende neus te voorkomen.

Stap 1: primer

Alles begint bij de basis. Doorheen de jaren heb ik al veel primers met verschillende texturen getest en daarvan is er één textuur die mijn foundation beter laat zitten, namelijk een siliconen textuur. Voor een vette huid is dit de beste primer. Mijn favoriet op dit moment: The Body Shop Instamatte.

Nieuwe make-up van The Body Shop

Stap 2: foundation 

Na de primer is het tijd voor foundation. Iets waar ik op let, is dat ik niet te veel product op mijn neus aanbreng. Een dun laagje is meer dan genoeg. Vroeger durfde ik al eens veel foundation op mijn neus te smeren, dit doe ik niet meer. De foundation die ik gebruik is L’Oréal Accord Parfait oftewel True Match 1.5N Linnen. Heel fijne foundation voor een betaalbare prijs!

L'Oréal Perfect Match Foundation 1.5N Linen

Stap 3: poeder

Qua poeder heb ik echt al veel getest: zowel dure als goedkope poeders. Er zijn twee soorten poeders: compact en los. Mijn favoriet is het los poeder. Het is iets meer gedoe en mijn bureau hangt achteraf altijd vol poeder, maar ik heb het gevoel dat mijn make-up veel langer blijft zitten en het beter is voor mijn glimmende huid. Een compact poeder neem ik mee in mijn handtas als ik na een halve dag moet bij poederen.

Stap 4: setting spray

De laatste stap die ervoor zorgt dat mijn make-up langer blijft zitten en dat mijn gezicht minder snel gaat glimmen, is setting spray. Ik geloofde eerst niet in de werking ervan, maar sinds ik deze stap toevoeg aan mijn routine, blijft mijn make-up zo veel langer zitten en moet ik minder snel bij poederen. Ik gebruik NYX matte finish setting spray.

NYX matte finish setting spray

Deze 4 stappen zorgen ervoor dat mijn make-up veel beter blijft zitten en dat ik minder snel moet bij poederen om mijn gezicht mat te houden. Wat zijn jouw tips om een glimmende neus te voorkomen?

Liefs, Ellen

9 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *